המחאה סמוך לבית הבושת, אתמול
המחאה סמוך לבית הבושת, אתמול | צילום:

התפתחות בפרשת העובדת בזנות שהתאבדה: בית הבושת ברחוב הירקון 98 נסגר בצו מנהלי למשך 30 יום. בעלי המקום בו התאבדה החודש ג', אישה שעבדה בזנות, יוזמנו לאחר מכן לבית משפט להמשך הליכים כנגדם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הסעיף בגינו ניתן לסגור בית בושת הוא חוק הגבלת השימוש במקומות. בעלי המקום כבר הורשע בעבר בעבירות סרסרות וכעת יעמוד בפני הליכים משפטיים נוספים.

בימ"ר ת"א פתחו למחזיקי המקום בשבוע שעבר תיקים נוספים, בגין חשד לסרסרות וניהול בתי בושת. וביום חמישי האחרון הוצא צו סגירה מינהלי של מפקד מחוז תל אביב. במשטרה כעת מוודאים אם המפעילים מיישמים את הצו.

ההפגנה ליד בית הבושת, אתמול (צילום: רויטל ברדוגו ויפית מוסאי)
ההפגנה ליד בית הבושת, אתמול | צילום: רויטל ברדוגו ויפית מוסאי

"הגיע הזמן לחוק למאבק בצריכת זנות"

עו"ד מיכל לייבל מהמטה למאבק בסחר בנשים ובזנות מסרה בתגובה להחלטה: "אני מקווה שהגיע הזמן שהחברה בישראל תתן את הדעת על הזוועות שבזנות, ותחוקק את החוק הלאומי למאבק בצריכת זנות ונזקי זנות ושיכלול הפללת לקוחות זנות, מתן סיוע לעוסקות והקמת רשות לאומית למאבק בזנות".

אתמול הפגינו מאות פעילים ופעילות בסמוך לבית הבושת בו התאבדה ג' ודרשו להוציא את צריכת הזנות מחוץ לחוק. המפגינות ציינו כי פעולת הסרסרות והזנות התחדשה, לדבריהם, דקות לאחר מציאת גופתה של ג'. האירוע החל בדקת דומייה לזכר עשרות נשים שמועסקות או הועסקו בזנות, והמוחים קראו: "זנות היא לא בחירה אלא אונס".

מארגנות המחאה ציינו כי בית הבושת "פועל באותו הבניין למעלה מעשור: המשטרה הוציאה בעבר מספר צוי סגירה למקום אך הוא מעולם לא נסגר, בשל ערעור מצד הסרסורים שמנהלים אותו". חברותיה של ג' שהתאבדה אמרו למארגנות ההפגנה כי ההתאבדות בבית הבושת היא "אמירה חזקה שנועדה לחשוף את בית הבושת ולהביא לסגירתו".

לפניות לכתב: AzriA@ch2news.tv

הצטרפו לדף הפייסבוק של עזרי עמרם