התיק נסגר. שלום, ארכיון (צילום: רויטרס)
התיק נסגר. שלום, ארכיון | צילום: רויטרס

סוף לבדיקה נגד השר לשעבר: היועץ המשפטי לממשלה הודיע הערב (חמישי) על סיום הבדיקה החוזרת בעניינו של השר לשעבר סילבן שלום, בעקבות התלונה שהוגשו נגדו וטענות נוספות להטרדה מינית כלפי מספר נשים. שלום התפטר בחודש דצמבר האחרון בעקבות הליך הבדיקה נגדו ועזב את החיים הפוליטיים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

היועץ המשפטי החליט לסיים את הבדיקה ובכך לסגור את התיק נגדו: מנדלבליט צלצל הערב לשלום והודיע לו כי החליט לאמץ את המלצת פרקליט המדינה וראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה בנוגע למסקנות הבדיקה שהתקיימה בעניינו בחשד לעבירות מין שביצע בנשים.

ראוי להדגיש כי החלטת היועמ"ש לסיים את הבדיקה ולסגור את התיק התקבלה גם מבלי שהיה צורך לזמן את סילבן שלום עצמו למסור גרסה כלשהי: כזכור, בפני חוקרי המשטרה התייצבה רק אישה אחת שהתלוננה נגד שלום, ואולם בחינה מקיפה של תלונת האישה העלתה כי אין בכוחה לבסס חשד לביצוע העבירה. כל הנשים האחרות שהתראיינו בתקשורת וטענו על עבירות מין ששלום ביצע בהן כביכול, לא הסכימו להיפגש עם חוקרי משטרה ולהעיד בפניהם.

מנדלבליט. "מסוגל לקבל החלטה נקיה?" (צילום: מארק ישראל סאלם, FLASH 90, חדשות)
הורה על סיום הבדיקה. מנדלבליט | צילום: מארק ישראל סאלם, FLASH 90, חדשות

החקירה העלתה: על חלק מהמקרים חלה התיישנות

הפרשה החלה כאשר מ', מזכירתו לשעבר של שלום, הגישה נגדו תלונה בחודש מרס 2015 ותיארה אירוע שהעלה חשד לביצוע עבירות מין תוך ניצול יחסי מרות. היועץ המשפטי דאז יהודה וינשטיין הנחה לברר את התלונה - ובעקבות הפרסומים בתקשורת התקבל מידע הנוגע למעשים שבוצעו לכאורה גם בנשים אחרות.

"נוכח פרסומים שונים הנוגעים לשר לשעבר שלום, בהם שוב יוחסו עבירות מין לשלום, החליט היועץ המשפטי לממשלה דאז וינשטיין, לחדש את הבדיקה בעניינו בדצמבר 2015", נמסר ממשרד היועץ המשפטי. במסגרת זו, בוצעו פעולות לאיתור נשים נוספות שנטען כי נפגעו מעבירות המין, נערכו תשאולים ובוצעה פנייה חוזרת לחלק מן הנשים שעניינן כבר נבחן במסגרת הבדיקה הקודמת.

ראש אגף החקירות במשטרה עדכן את היועמ"ש כי המשטרה "עשתה כל שניתן כדי לאתר את הנשים לגביהן נטען במידע מודיעיני ובפרסומים גלויים כי בוצעו בהן מעשים מיניים על ידי השר לשעבר שלום, ולגבות מהן עדות". ניצב מני יצחקי גם הבהיר כי אין פעולות נוספות שניתן לבצע על מנת "לקדם את חקר האמת".

מהבדיקה עלה כי על חלק מהמקרים חלה התיישנות, וחלק מהטענות כלפי השר לא אושר. פרקליט המדינה הסכים כי סירובן הנחרץ של הנשים הרלבנטיות למסור עדות רשמית במשטרה אינו מאפשר להפוך את המידע לכדי ראיות שניתן להוכיח באמצעותן ביצוע עבירות בהליך פלילי.