לא ביצע את המיוחס לו. סהר. (צילום: מתוך אתר הוועד של חברת פלאפון)
חיים סהר | צילום: מתוך אתר הוועד של חברת פלאפון

שנה חלפה מאז שהגישה עובדת "פלאפון" תלונה במשטרה בגין בעילה שלא בהסכמה נגד חיים סהר, בכיר בוועד העובדים בחברה. העובדת טענה כי הבכיר אנס אותה, אך מאז הנושא עדיין מצוי בחקירה והיא נאלצת לעבוד לצד החשוד. לידי חדשות 2 Online הגיע מכתב שנשלח ליו"ר ההסתדרות מידי מספר עובדים, ובו דרישה להדיח את חבר הוועד הבכיר מתפקידו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בתלונה שהגישה העובדת במשטרת ראשון לציון, טענה כי הבכיר בוועד העובדים אנס אותה במהלך נופש של החברה בכרתים ביוני אשתקד. המכתב שנשלח בידי כמה מהעובדים, הועבר לידי אבי ניסנקורן, יו"ר ההסתדרות, המשמשת כארגון הגג של ועד העובדים. גם באיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית הביעו תמיהה על המצב שנוצר.

למרות שהתלונה הוגשה כבר לפני שנה, סהר נחקר בפעם הראשונה במשטרה רק לפני כחודשיים וזאת בעקבות הפרסום בחדשות 2 Online. למרות זאת, הוא עדיין אחראי על פעילויות הרווחה מטעם הוועד.

במכתב האנונימי החתום בידי "עובדים מודאגים" שנשלח לניסנקורן נכתב: "בימים אלו כאשר אנו דורשים מנציגי הציבור שלנו לנהוג כלפי נשים בהגינות המתחייבת ומגנים כל הטרדה או ניצול, אנו מצפים מיו"ר ההסתדרות לשמש מופת בנושא רגיש זה ולהדיח את חבר הוועד הסורח מפעילותו הציבורית בוועד".

"לפעול בתקיפות ולהדיח את הבכיר לאלתר"

עוד כתבו העובדים במכתב: "אנו לא נכנסים להיבט הפלילי של התלונה על אונס, מעשיו גם אם בוצעו בהסכמה לא היו עוברים את המבחן הציבורי בשום גוף בישראל". בסוף המכתב האנונימי מבקשים העובדים מניסנקורן "לפעול בצורה תקיפה ביותר בנושא ולהדיח לאלתר את חבר הועד חיים סהר, מחברותו בוועד העובדים תוך אמירה ברורה שזו אינה דרכה של ההסתדרות ואינה דרכו של העומד בראשה. כמי שהדיח ראשי וועדים וחברי וועד על דברים פחותים בהרבה אנו מבקשים ממך לפעול באותה נחישות גם כאן".

"אני לא מבינה איך אדם כזה עם עננה מעל ראשו מסתובב כך במסדרונות החברה ועוד לצד המתלוננת", תהתה בסוף השבוע עובדת ותיקה בחברת "פלאפון". "הוא מסתובב כאן ומעביר תחושה שהוא שולט בכל, הוא אחראי על כל הפעילויות החברתיות, אנשים נרתעים ממנו, כי יודעים למה הם מסוגלים. אני ממש יכולה להבין את תחושתה של המתלוננת שלא מבינה איך לא מעיפים אותו או לכל הפחות שישעו אותו עד שתסתיים החקירה".

בהמשך טענה העובדת כי ניסתה לבדוק בקרב חברי ההנהלה בנוגע להמשך העסקתו של סהר בענייני רווחה. לטענתה, היא נענתה כי ההנהלה ביצעה בדיקה שהעלתה כי בוצעה עבירה אתית, וכי ההחלטה בעניין נמצאת בידי ועד העובדים.

"הסחבת מעלה חשש להתרשלות"

לדברים הצטרפה גם אורית סוליציאנו, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית. "מתמיהה העובדה שהמשטרה לא חקרה את החשוד במשך עשרה חודשים", אמרה סוליציאנו. "התמשכות החקירה והסחבת מעלים חשש שמדובר בהתרשלות, שגורמים לפגיעה נוספת במתלוננת. מקוממת עוד יותר העובדה כי סהר חזר לעסוק בתחום ברווחה בחברת "פלאפון", בעוד החקירה נמשכת".

ממשטרת ראשון לציון נמסר בתגובה: "צוות החקירה התבקש על ידי הפרקליטות לבצע השלמות חקירה והתיק יועבר בקרוב לפרקליטות לבחינה והחלטה".

חיים סהר מסר בתגובה: "רשויות המשפט ביוון קבעו בצורה חד משמעית כי מדובר בתלונת שווא משוללת כל יסוד. יתרה מכך, על המתלוננת הוטלו כל הוצאות ההליך הפלילי ביוון, דבר אשר מדבר בעד עצמו. כמו כן, גם בבדיקה פנימית שבוצעה על ידי הנהלת חברת "פלאפון" נמצא כי אין כל שחר לטענות שהועלו ע"י המתלוננת".

מההסתדרות נמסר בתגובה: "בבדיקה שערכה הנהלת חברת "פלאפון" על ידי עו"ד חיצונית נקבע כי אין מקום להעמיד לדין בגין הטרדה מינית. גם בית המשפט המחוזי ביוון קבע כי לא בוצעה כל עבירה על ידי עובד החברה ואף קבע הרכב השופטים כי אין כל מקום להענשה פלילית נגד העובד. למותר לציין כי ככל שתתקבל החלטה אחרת על ידי רשויות החוק במדינת ישראל, ההסתדרות תכבדה ותפעל על פי כל החלטה שתתקבל".

בחברת "פלאפון" סירבו להגיב בנושא.

לפניות לכתב: Azria@ch2news.co.il