המתלוננת נגד מפקד יחידת להב 433 הפורש ניצב רוני ריטמן מגיבה לראשונה: בשיחה עם ידידה אמרה הערב (שלישי) כי "זה מעט מדי, מאוחר מדי ולא מספיק". היא תקפה את התנהלות צמרת המשטרה: "זה ממשיך את הקו שלהם, הוא בוחר מתי ללכת, מה לעשות".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"זה לא צעד פיקודי, לא צעד משמעת", נשמעת המתלוננת בשיחה. "כרגיל הכוח בידיים שלהם. הם מחליטים איך, מחליטים מה, גם העזיבה שלו את התפקיד כביכול כשלא היתה להם ברירה בעיתוי הזה, בג"ץ הכריח אותם לקבל החלטה".

עוד זעמה הקצינה על כך שההודעה על פרישת ריטמן לא לוותה בהתנצלות לקורבן. "אני לא מתכוונת לוותר, זה לא ייעצר בדבר הזה", הבהירה. "ללכת הביתה בתנאים שלו, אפילו לא ללכת הביתה, אלא להישאר בתפקיד ניצב ככה - זה לא מה שמגיע אחרי סאגת ייסורים כזו ממושכת כשאני נרדפת, מוקעת".

להב 433, ארכיון (צילום: יוסי זליגר, פלאש 90, חדשות)
להב 433, ארכיון | צילום: יוסי זליגר, פלאש 90, חדשות

"רק אתמול הוציאו הודעת דוברות שמוקיעה ומכפישה אותי בצורה שאין לתאר והוא עוזב את התפקיד בתנאים שלו", אמרה המתלוננת. "הוא מציג את עצמו כקורבן, כמי שרוצים אותו או כמי שאין לו כוח להילחם. מילה אחת של התנצלות אין שם".

"השעה הראויה עבורי לבקש לסיים את תפקידי"

ראש להב 433 שלח היום מכתב למפכ"ל המשטרה רוני אלשיך ובו בקשה לסיים את תפקידו ולהשתבץ לתפקיד אחר במשטרה. בעקבות התלונה נגדו, החקירה במח"ש והדיון בבג"ץ, כתב ניצב ריטמן למפכ"ל כי בנסיבות שנוצרו ולנוכח העובדה שבשבועות הקרובים אמורה המשטרה לסיים כמה חקירות רגישות שאותן הוא ניהל, הוא החליט שזו העת לסיים את תפקידו.

"ערכים של מקצועיות, יושר ואמינות ללא פשרות הם שמובילים אותי לאורך כל השנים בהן אני משרת במשטרת ישראל ובתפקיד זה בפרט", כתב ריטמן. "במהלך השנים בהן אני מפקד על היחידה זכתה להב 433 להישגים יוצאי דופן במאבק בארגוני הפשיעה, בשחיתות השלטונית המקומית והארצית, במלחמה בפשיעה הכלכלית והלבנת הון ובהובלת המאבק ופיתוח תורת לחימה בעבירות הסייבר".

שידור ישיר (צילום: הדס פרוש, פלאש 90, חדשות)
צילום: הדס פרוש, פלאש 90, חדשות

עוד כותב ריטמן במכתב לאלשיך: "בשבועות הקרובים תגענה חקירות רגישות המנוהלות תחת פיקודי להבשלה וסיכום, לאור זאת ובנסיבות שנוצרו הגעתי למסקנה כי תהיה זו השעה הראויה עבורי לבקש לסיים את תפקידי. אני רואה את עצמי מועמד בהמשך לכל תפקיד שימצא לנכון במשטרת ישראל ההולם את כישורי וניסיוני".

מכתבו של ניצב ריטמן מגיע יממה לפני שאמור היה אלשיך להודיע לבג"ץ מה הוא ההליך בו התכוון לנקוט בעניינו של ראש להב 433 בעקבות התלונה שהגישה הקצינה נגדו והחקירה במח"ש.

"החלטת המפכ"ל, במתכונתה הנוכחית, אינה יכולה לעמוד"

בחודש נובמבר האחרון קראו שלושה שופטי בג"ץ לנקוט אמצעים מנהליים נוספים נגד ניצב ריטמן שהוחזר לתפקידו לאחר שקצינה התלוננה שהטריד אותה מינית. "מסקנתנו מן הניתוח שלעיל היא כי החלטת המפכ"ל, במתכונתה הנוכחית, אינה יכולה לעמוד", קבעו פה אחד שופטי העליון עוזי פוגלמן, יצחק עמית וג'ורג' קרא. עם זאת, למרות שהעותרת דרשה לפטר את ריטמן לאלתר, הסבירו השופטים כי אין מקום לסיים את תפקידו של הקצין הבכיר.

עם זאת, הסבירו השופטים את החלטתם בכך שלמפכ"ל יש את היכולת לבחור אילו צעדים בדיוק יינקטו נגד ריטמן, וקבעו כי על אלשיך מוטלת החובה לבחור את הצעדים המנהליים "המתאימים בנסיבות העניין" נגד הקצין.