ב-20 ביוני 2017 נחשפה פרשת בזק לאחר מספר חודשים של חקירה סמויה. מה שהחל כחקירה העוסקת בעסקאות שביצע בעל השליטה שאול אלוביץ ברשות לניירות ערך הפך לחקירה במשטרה שההערכה היא שמדובר כאחת מפרשות השחיתות הגדולות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

הפרשה החלה כשחוקרי הרשות לניירות ערך פשטו על משרדי בזק ולקחו לחקירה את שאול אלוביץ', בעל השליטה ב"קבוצת בזק", בחשד לביצוע עבירות הקשורות לעסקאות שביצע בחשד לעבירות דיווח לחוק ניירות ערך, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה, הפרת אמונים, עבירות מנהלים בתאגיד ושיבוש הליכי משפט.

ב-22 ביוני גם מנכ"לית בזק סטלה הנדלר, שנחשבת למקורבת מאוד לאלוביץ', נחקרה ברשות לניירות ערך בחשד למעורבות בפרשה. למרות חקירתה של הנדלר, בזק לא הוציאה על כך הודעה לבורסה, בניגוד למתחייב בחוק, ולא ברור מדוע צעד זה לא נעשה.

הוארך מעצרה. סטלה הנדלר (צילום: ינאי יחיאל)
מנכ"לית בזק סטלה הנדלר | צילום: ינאי יחיאל

ב-12 ביולי החקירה ממשיכה להסתעף ומנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, המקורב לראש הממשלה בנימין נתניהו זומן לחקירה בחשד שביצע עבירות על טוהר המידות ועבירות ניירות ערך. בתוך כך, פורסם גם דוח מבקר המדינה שבין היתר בדק האם חברת בזק קיבלה יחס מועדף ממשרד התקשורת. פילבר זוכה להתייחסות רחבה בדוח.

"רעידות האדמה המשניות יכולות להיות מאוד מאוד משמעותיות"

ב-6 בנובמבר, בתום 5 חודשי חקירה הרשות לניירות ערך סיימה את החקירה והמליצה להגיש כתב אישום נגד החשודים בפרשה: בעל השליטה בחברת בזק שאול אלוביץ', מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, מנכ"לית בזק סטלה הנדלר ומנכ"ל יס רון איילון. הרשות לניירות ערך הודיעה על העברת התיק לפרקליטות וגורמים מעורבים בפרשה מסרו שהראיות שהצטברו נגד החשודים חזקות מאוד.

האוזר: "רעידות האדמה המשניות יכולות להיו (צילום: החדשות)
האוזר: "רעידות האדמה המשניות יכולות להיו | צילום: החדשות
שלמה פילבר (צילום: פלאש 90 \ Yonatan Sindel, חדשות)
שלמה פילבר, | צילום: פלאש 90 \ Yonatan Sindel, חדשות

ב-4 בינואר 2018 לאור עתירה שהוגשה, בית המשפט המחוזי בירושלים הורה לחשוף את כמות ומועדי הפגישות של ראש הממשלה נתניהו עם אלוביץ', בעת שהיה שר התקשורת. בשנה וחצי השניים נפגשו 7 פעמים. בריאיון פרישה שהעניק יו"ר הרשות לניירות ערך שמואל האוזר לקרן מרציאנו, רמז כי השלכות החקירה עלולות להיות מרחיקות לכת: "רעידות האדמה המשניות יכולות להיות מאוד מאוד משמעותיות".

התפתחויות דרמטיות בפרשה

ב-9 בפברואר פרסם העיתונאי גידי וייץ בעיתון "הארץ" גילויים חדשים בתיק, שזכה לשם תיק 4000, בו נחקר החשד לפיו האתר "וואלה" שבבעלות אלוביץ' הטה את הסיקור לטובת נתניהו תמורת הטבות לבזק. על פי הפרסום עד המפתח בפרשה צפוי להיות מנכ"ל וואלה, אילן ישועה, שהיה אחראי על הסיקור באתר ולכאורה צנזר כתבות ביקרותיות על בני משפחת נתניהו.

ב-16 בפברואר אמנון אברמוביץ' פרסם באולפן שישי על התפתחויות דרמטיות בתיק: הפרשה מועברת לחקירת המשטרה. ההערכה: התיק שצפויות בו הפתעות ונראה כי זהו "התיק החזק ביותר מכל התיקים, עם הפוטנציאל הנפיץ ביותר".

ב-18 בפברואר המשטרה מעכבת לחקירה מספר בכירים בחברת בזק, בהם מקורבים לראש הממשלה נתניהו. צו איסור פרסום מוטל על זהות הנחקרים.