גורמי ביטחון בישראל, ובהם שירות הביטחון הכללי, מתנגדים להקמת ועדה חקירה ממשלתית לבחינת פרשת הרוגלות מחשש לחשיפת יכולות מבצעיות - כך חשפנו הערב (שני) ב"המהדורה המרכזית". למרות זאת, שר המשפטים יריב לוין יביא את ההצעה לאישור הממשלה ביום ראשון, כשבה גם סעיף חריג במיוחד: סמכות לבדוק גם תיקים מתנהלים.

הממשלה הייתה אמורה לאשר את הקמת הוועדה כבר בהתכנסותה הקודמת, אבל התנגדות גורמי הביטחון הביאה לדחיית הצעתו של לוין בשבוע. מעבר לחשש מחשיפת הכלים הטכנולוגיים, בשב"כ גם סבורים שהפרשה נבדקה היטב על ידי ועדה שבראשה עמדה המשנה ליועצת המשפטית לממשלה, עמית מררי - וכי הכלים הללו חייבים לחזור למשטרה כדי להילחם בפשיעה הגואה.

בנוסח ההצעה של שר המשפטים קיים גם פרט חריג שבחריגים - מתן סמכות לוועדת החקירה הממשלתית לבדוק גם תיקים מתנהלים. נותר רק לתהות למי בממשלה יכול להיות עניין בתיקים שכאלו.

את הדרישה להקמת ועדת החקירה הממשלתית פרסמנו לראשונה לפני כמה שבועות ב"אולפן שישי". בראשות הוועדה צפויה הממשלה להעמיד את השופט בדימוס משה דרורי, שהיה סגן נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, וידוע כמבקר חריף של הפרקליטות - וידוע כתומך נלהב של המהפכה המשפטית.

"זו טעות גדולה להקים את הוועדה הזו, לאחר הפרסומים השגויים", מסרו אז גורמים במשטרה בתגובה לידיעה. "הקמת ועדה תביא לפגיעה קשה ביחידות הסייבר ועלולה להביא להתפטרויות מיחידות העוסקות בסייבר. הדו"ח של מררי ניקה את המשטרה, אי אפשר להקים ועדה על סמך 'פייק ניוז'".