בית המשפט השלום בראשון לציון הרשיע היום (רביעי) את יעל הלוי בעבירות זיוף ומרמה ובעבירות מס, כשבע שנים אחרי התחקיר במהדורה המרכזית שחשף את העוקץ שביצעה. לפי הכרעת בית המשפט, הלוי פעלה להשגת החזרי מס ללקוחותיה באמצעות מסמכים מזויפים במטרה לקבל עמלה גבוהה יותר.

בין השנים 2014-2007 הייתה הלוי בעלים ומנהלת של חברת "זיכוי ישיר" שעסקה, בין היתר, בהחזרי מס לשכירים. במסגרת השירות שהעניקה הלוי ללקוחות העסק, הוגשו על ידה או על ידי הפקידות שעבדו אצלה, דוחות שנתיים לפקידי שומה ברחבי הארץ, אליהם צורפו בקשות לזיכוי ממס עבור הלקוחות.

הלוי סיכמה עם הלקוחות, בעצמה או באמצעות הפקידות, שתקבל עמלה עבור שירותיה בשווי אחוז מסוים מהחזר המס שיתקבל עבורם. סך החזרי המס הכוזבים שהשיגה עבור לקוחותיה, בהן הורשעה באישום הראשון, עומד על כ-1.1 מיליון שקלים.

הלוי הורשעה בכל האישומים שיוחסו לה בכתב האישום, ונקבע כי הציגה בפני הלקוחות, בעצמה או באמצעות הפקידות, מצג שווא לפיו היא תפעל על פי הנהלים כדי להשיג עבורם החזרי מס. הלוי פעלה בשיטה של זיוף מסמכים כמו תעודות רפואיות, אישורי לימודים ומסמכי ועדות השמה, ופעלה להגשת בקשות כוזבות לרשות המיסים - במטרה לקבל לידה את העמלה הנובעת מההחזר.

בית המשפט דחה את טענותיה של הלוי לפיה ארבע הפקידות פעלו על דעת עצמן, ללא כל ידיעה מצידה וקבע כי הלוי הביאה את הפקידות לידי זיוף בכך שהנחתה אותן, הן באופן ישיר והן באופן עקיף, לזייף מסמכים שצורפו לבקשות שהוגשו בשם לקוחות העסק.

משרדי זיכוי ישיר (צילום: חדשות 2)
משרד זיכוי ישיר | צילום: חדשות 2

בית המשפט קיבל את גרסת הפקידות ודחה את גרסת הלוי, שלטענת בית המשפט הייתה "מגמתית ומתפתלת, רווית גירסאות והשערות קלושות בקשר למיוחס לה בכתב האישום, לא נתמכה באדנים משמעותיים ואובייקטיביים של ממש ונועדה כל כולה על מנת להסיר מעצמה כל אחריות או ידיעה על המתרחש בעסק".

הלוי הורשעה בכך שהתחמקה מתשלום גובה המס על הכנסותיה מהעמלות שהתקבלו מהלקוחות על מנת להקטין את תשלומי המע"מ בדיווחיה התקופתיים, ופעלה לדווח על הכנסה קטנה מזו שהייתה לה בפועל בסך כולל של למעלה ממיליון שקלים. כמו כן, היא הורשעה בהתאם להודאתה בביצוע עבירות על חוק מס ערך מוסף ופקודת מס הכנסה. התיק נוהל על ידי עו"ד יפעת גדנקן ועו"ד רועי ברק מפרקליטות מיסוי וכלכלה.