החשד להתעללות במעון באילת: הצהרת תובע הוגשה היום (חמישי) נגד אילנה קובר בת ה-64, החשודה ביותר מ-400 מקרי התעללות ותקיפה של פעוטות בהם טיפלה במעון בבעלותה בעיר. המקרים המיוחסים לקובר נוגעים ל-27 פעוטות.

בנוסף לאילנה, ישנן עוד ארבע סייעות שחשודות באי מניעת פשע: מרסל גואטה, רותי רפאל, רעות קובר, שהיא גם כלתה של החשודה המרכזית, ועדי קבלו - כולן תושבות אילת. גם נגדן מתכוונת המשטרה להגיש כתב אישום. חקירת הפרשה, שזכתה לכינוי "פרשיית פנדורה", ומנוהלת על ידי מרחב אילת במשטרה, כוללת 92 ימי תיעוד במצלמות האבטחה ויותר מ-400 סרטונים. 30 שוטרים מטפלים בתיק. 

"במקביל, המשטרה האריכה את מעצרה של החשודה בפני בימ"ש במשך יותר משבועיים ימים, שבמהלכם המשיכו החוקרים לגבש את התשתית הראייתית נגד החשודה, לרבות גביית עדויות נוספות תחת אזהרה ממטפלות שעבדו עם החשודה ואשר שהו במעצר בית לאורך כל ימי החקירה", נמסר. 

סייעות "גן הזוועות" באילת
הסייעות מאילת שחשודות באי מניעת פשע. גם הן יואשמו

המשטרה החלה לזמן אתמול הורים לזהות את ילדיהם בסרטונים מהמעון בעיר. בסרטונים נחשפו ההורים לראשונה למעשי הזוועה שעל פי החשד בוצעו על ידי קובר, וכללו לכאורה סטירות, טלטולים, חניקות וקשירות.

"בסרטונים ראינו, קשירת ידיים והאכלה בכוח תוך סגירת דרכי הנשימה, הרמה וטלטלול מהגרון ומהשיער, מפילה ילדים מגובה על הראש, כובלת בנדנדת העונש וסוטרת בחוזקה". ההורים מעידים עוד כי ראו כיצד קובר "מחזיקה פעוט בין הרגליים שלה ומכריחה את שאר הילדים להרביץ לו".

לפי ההורים, החשודה תועדה "דוחפת ידיים לפה ומושכת פעוט מהשפה, מנגבת לילדה את הטוסיק ועם המגבון הזה מנגבת לפעוט את הפנים". 

בפוסט בפייסבוק העידה אחת האימהות: ״צפיתי בזוועות והתפרקתי לגורמים. בצילומים נראה בני יושב בין רגליה של אילנה קובר והיא מבקשת מילד אחר לתת לו סטירות לחי״.

״בסרטון אחר״, ממשיכה האם, ״אילנה הרימה את הבן שלי מהחולצה והטיחה אותו בריצפה כמו בובה, לקחה כדור וזרקה לו ישר לפנים״.

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "המשרד מכיר את המקרה החמור והקשה. אנו כואבים את כאב ההורים ורואים את הדברים בחומרה רבה. ברגע שנודע על המקרה ועד עתה, אנשי המקצוע במשרד פועלים בכלים שונים ונבחנות מספר פעולות אפשריות במישורים שונים. משרד החינוך שקיבל לידיו רק לאחרונה את האחריות על המעונות ימשיך להוביל מהלכים משמעותיים לפיקוח ובקרה בשיתוף פעולה ובליווי משטרת ישראל". 

אלונה דניאל, ממטה המאבק למען הילדים, מסרה לאחר הגשת הצהרת התובע: "הילדים בגן עברו גיהינום שאפשר היה למנוע כבר לפני כמה חודשים עם הגעת הפיקוח. לצערנו, למרות שהמשרד כתב תיקון לחוק המצלמות שמאפשר לפיקוח לפתוח מצלמות כחלק משגרת הפיקוח, בדרג המקצועי במשרד התנגדו למהלך, ואנחנו מקווים שעכשיו, כאשר ברור כשמש, שאין לאף אדם מקצועי ככל שיהיה את היכולות לדעת מה באמת קורה כשהדלת נסגרת, יפעל משרד החינוך בצעדים דחופים ודרמטיים להגן על הילדים! ילדים, שהמשרד עצמו, יכול היה להציל כבר מזמן. בשורה תחתונה, כל הפרשות היום נחשפו בעזרת ההורים, לכן הטענה, שאסור להורים לצפות במצלמות, היא לא רק שגויה, היא אפילו אבסורדית ומראה את הניתוק הבלתי נתפס של בכירים במשרד, מהמציאות בשטח! יש לתקן את חוק המצלמות במיידית כך שתתאפשר גישה למצלמות להורים ולא רק למשטרה או פיקוח!". 

הפרשה נחשפה בשבוע שעבר ב-N12. במהלך דיון הארכת המעצר האחרון, סיפרה נציגת המשטרה כי מדובר ביותר מ-350 מקרים של התעללות בעשרות פעוטות. "מדובר באירוע קשה של התעללות מתמשכת בפעוטות חסרי ישע על ידי מי שהיו אחראים עליהם", אמר בדיון עו"ד רז אלמוזנינו.