השופטת בדימוס אתי כרייף הגישה תביעה בסך 4 מיליון שקל נגד כתבת הפלילים של גלי צה"ל, הדס שטייף, ונגד שותפה לפריצה לטלפון הנייד של עו"ד אפי נוה, יוליוס רוזנברג. ברשימת הנתבעים נמנים גם משרד הביטחון, אשר תחנת גלי צה"ל מהווה יחידת סמך שלו, וכן משטרת ישראל.

על-פי כתב התביעה, עניינה הוא בחיוב הנתבעים בפיצוי כספי בגין הנזקים הכבדים שנגרמו לכרייף, ובהם פגיעה חמורה בפרטיותה, בשמה הטוב, בפרנסתה, בתא משפחתה, בעיסוקה, באוטונומיה ובבריאותה הנפשית והפיזית.

על-פי הנטען, הנזקים נגרמו כתוצאה מפריצה, חדירה, עיון וחשיפה שלא כדין של תכנים אישיים הנוגעים לכרייף שהיו מצויים במכשירי הטלפון הניידים של עו"ד אפי נוה, אשר ניטלו ונפרצו באופן בלתי חוקי ובניגוד לדין.

דנציגר יחליף את אפי נוה? (צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות)
צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות

כתב התביעה מציין עוד כי פריצתם של מכשירי הטלפון הובילה להפצה ופרסום ברבים של התכתובות הפרטיות ביותר של כרייף, זאת במקביל להליך פלילי פוגעני ופסול שנוהל נגדה, אשר לימים הסתיים בהחלטה על גניזה.

כזכור, כרייף נחשדה במתן שוחד מיני לראש לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה ובהשמדת ראיה כאשר מחקה התכתבויות מתוך הטלפון שלה בזמן החקירה. לבסוף החליט המשנה לפרקליט המדינה, עו"ד שלמה (מומי) למברגר, כי אין מקום להעמיד את כרייף לדין בגין שוחד, וגנז את תיק השמדת הראיה תמורת פרישתה משיפוט.

בכתב התביעה מצוין כי לאחר נטילת הטלפונים של נוה שלא כדין, פרצה שטייף, בסיוע רוזנברג, למכשירי הטלפון והפיקה מהם, באמצעות שחזור, תכתובות פרטיות בין עו"ד נוה לבין כרייף אשר העידו על קשר אישי ואינטימי שנוהל ביניהם עוד משנת 2013 - שנים לפני התמודדותה לשיפוט ואף קודם למינויו של עו"ד נוה לראש לשכת עורכי הדין

"על אף שדובר בתכנים אישיים האסורים לעיון, לא כל שכן לפרסום, החליטה שטייף לפשפש בחומרים ימים ארוכים ולהפיץ את המידע הנוגע לתובעת לעיון צדדים שלישיים במערכת החדשות בגלי צה"ל .במשך תקופה ארוכה ישבה שטייף יחד עם עמיתיה לתחנה, חיטטה ונברה בתכתובות הפרטיות בין התובעת לבין עו"ד נוה, תוך ניצול ציני של מוסד העיתונאות ושימוש שלא כדין בפלטפורמת הפרסום שקיבלה שטייף במסגרת עבודתה בגלי צה"ל.

הדס שטייף (צילום: יוסי זלינגר פלאש 90)
צילום: יוסי זלינגר פלאש 90

"לאחר שחדרה שטייף למרחב האינטימי ביותר של התובעת ופשפשה בתכתובות האישיות שלה עם עו"ד נוה, מתוך הבנה כי מדובר בחומרים שהושגו תוך ביצוע שורה של עבירות חמורות, החליטה שטייף להעביר את החומרים לרשויות האכיפה ולבקש 'הגנה'. בתוך כך, כתנאי להעברת החומרים, ביקשה שטייף חסינות מפני העמדה לדין".

עוד נכתב כי "רשויות האכיפה נענו לדרישתה של כרייף, וזאת חרף הפגיעה הקשה שביצעו שטייף ורוזנברג בפרטיותם של התובעת, של עו"ד נוה ושל אחרים. על בסיס המידע שהושג על-ידי שטייף ורוזנברג בעבירה על החוק, פתחה המשטרה בחקירה פלילית נגד התובעת. בתוך כך ביצעו חוקרי המשטרה שורה של פעולות חקירה בלתי חוקיות, תוך הפרה בוטה של הוראות הדין בעניין פתיחה בחקירה פלילית נגד אישי ציבור, לא כל שכן נגד שופטת מכהנת במערכת בתי המשפט בישראל".

הפסד של מיליוני שקלים