פרסום ראשון: נפגעותיו של סא"ל דן שרוני, הנאשם בעבירות של מעשים מגונים ופגיעה בפרטיות של כ-50 נשים - רובן חיילות ששירתו תחתיו, שיגרו היום (חמישי) מכתב לרמטכ"ל אביב כוכבי שבו ביקשו להיפגש עימו לאור משבר אמון חמור עם הפרקליטות הצבאית. "כל מי שהשתחררה מהצבא - הצבא מתעלם ממנה", כתבו. "הוא לא נותן לא מעטפת טיפולית ולא מעטפת של ייעוץ משפטי שדואג לנו. הצבא השליך אותנו הצידה - בכל מובן אפשרי".

הנפגעות בפרשה, שפתחו במאבק משפטי, כתבו לרמטכ"ל: "בנובמבר 2021 חרב עלינו עולמנו כשנודע לנו כי דן שרוני, מפקד בית הספר לנהיגה בבה"ד 6, מי שהיה מפקד, דמות בה האמנו ועליה סמכנו - נהג לתעד אותנו בסתר ובעקביות במשך שנים, לצלם את גופנו מתוך חדרי חדרים, גם במצבים הכי אינטימיים שלנו. שרוני לא נרתע מלפגוע באופן אנוש בפרטיות שלנו ולחלל את נפשותינו".

"ההלם היה ונותר גדול מנושא. האמון שהיה לנו בצה"ל כגוף שאמור לשמור מכל משמר על משרתיו, התנפץ והפך אותנו פגועות, כואבות ומדממות מבפנים. בעודנו מנסות לאסוף את השברים ולאחות את לבבותינו המרוסקים, נדהמנו להיחשף בימים האחרונים לדרך בה בחרה הפרקליטות הצבאית לסיים את הפרשה באמצעות הסדר טיעון לא ראוי ולא הוגן. במהותו נפלו כשלים ובדרך בה העבירו לנו את המסר - נפלו כשלים רבים עוד יותר. לאחר חתימת ההסכם נעשה ניסיון לקבוע עובדות בשטח - להביא להחלטה שיפוטית, ניסיון שנבלם ברגע האחרון על ידנו".

"אם לא די בכך, בחרה אתמול הפרקליטה הצבאית הראשית לזמן אותנו אליה בדרך משפילה. באמצעות  מבזקי חדשות באתרי האינטרנט, במקום בשיחת טלפון מכבדת. כאילו יחסי הציבור של צה"ל חשובים יותר מכבודנו. יתרה מכך, הפצ"רית מבקשת ליצור הפרדה תמוהה בנינו ולהיפגש עם כל אחת בנפרד. אנו נאחזות אחת בשנייה ואין מקום לפיצול הזה, גם לא משיקולים משפטיים שאינן עומדים במבחן המציאות".

"הרמטכ"ל", המשיכו הנפגעות, "הגנה על ביטחון המדינה היא אמנם משימתו העיקרית של צה"ל, אך ללא אמון בין צה"ל למשרתיו – לא ניתן יהיה לצפות מאף חייל לבצע את המוטל עליו. האמון מתחיל מרגע הגיוס, ממשיך בשמירה הדוקה על גופו ונפשו של כל חייל וחיילת במשך שירותו ומסתיים בצפייה לטפל באופן חסר פשרות באירועים חמורים ועבריינים. מן הראוי והצודק כי תענה לבקשתנו לקיים עמך פגישה פתוחה וכנה".

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "צה"ל רואה בחומרה כל פגיעה על רקע מיני, ומעמיד מנגנוני ליווי ותמיכה לכל נפגעת או נפגע עבירה המעוניינים בכך. הפרקליטה הצבאית הראשית הזמינה את נפגעות ונפגעי העבירה לפגישות אישיות, כדי לשמוע את עמדותיהם ביחס להסדר הטיעון שעל הפרק, ומתוך מחויבות עמוקה אליהם, והכרה בחשיבות עמדתם בהליך הפלילי. כל נפגעות ונפגעי העבירה הם עדי תביעה, ולכן קיים קושי משפטי לקיים פגישה משותפת, שבה ישתתפו מספר נפגעות עבירה. פניית נפגעות העבירה התקבלה בלשכת הרמטכ"ל ותיענה במישרין".