מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר אבי ברגר סיים היום (רביעי) להעיד במסגרת תיק 4000. עדותו של ברגר עסקה בצד הרגולטורי בתיק - כלומר התמורה שניתנה לבני הזוג אלוביץ' לפי כתב האישום.

ביום שני יעידו שני עדים נוספים בנושא הרגולציה, דרור שטרום ופליקס כהן. העד הבא אחריהם הוא ניר חפץ, יועץ התקשורת של ראש הממשלה לשעבר, אך השופטים החליטו לבטל מספר ימי דיונים כדי לאפשר להתכונן לעדותו שתחל ב-16 בנובמבר - יום שלישי.

העיד נגד נתניהו. ברגר (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות)
נתניהו וברגר | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות

התובעת בתיק 4000, עו"ד יהודית תירוש, אמרה לקראת סוף הדיון היום שלפי כתב האישום ברגר לא בהכרח פוטר בגלל תלונות של אלוביץ': "יש תיאור מדויק בכתב האישום, כן כתוב שבתקופה שראש הממשלה לשעבר פיטר אותו הוא ידע שיש תלונות". סנגורו של שאול אלוביץ', עו"ד ז'ק חן הגיב על כך בדיון: "אם זה נכון מה שאת אומרת עכשיו, לא היה מקום לשאול שאלות בנושא הפיטורים במהלך החקירה הראשית".

משפט נתניהו - סיקור N12:
 אבי ברגר: "אין לי מושג מה מקור ההנחיות"
 ברגר: לחצו עליי, בבזק לא רצו את הרפורמה
 סיכום העדויות עיתונאי "וואלה!" במשפט נתניהו

 "אחד ביום": כל מה שלמדנו מעדות מנכ"ל וואלה לשעבר

במהלך הדיון היום בחקירה הנגדית של ברגר, הציג עו"ד בועז בן צור, סנגורו של נתניהו, מייל מהמחלקה המשפטית של משרד התקשורת ללשכת ברגר, בעניין העברת אמצעי שליטה בקבוצת הוט. במייל נכתב: "אנא העבירו לחתימת ראש הממשלה בדחיפות. נמסר לנו מקבוצת הוט כי משיקולים עסקיים קיימת דחיפות מיוחדת לחתימה עוד היום". תוך זמן קצר הבקשה אושרה.

בכך, עו"ד בן צור ניסה להראות שבניגוד לעיכובים שהיו מול בזק, דווקא מול הוט הדברים לקחו פחות זמן. כלומר, לטענת הסנגורים, בזק הופלתה לרעה ולא קיבלה יחס מיוחד בשל יחסי השוחד הנטענים בכתב האישום.