רוצח ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל, יגאל עמיר, הגיש לפיקוד כלא "אשל" בקשה ליציאה לחופשה מיוחדת לחגיגת בר המצווה של בנו ביום שישי הקרוב - כך אישרו היום (שני) בשירות בתי הסוהר. הבקשה הוגשה במהלך חודש ספטמבר ועברה לבחינת גורמי המודיעין והביטחון הרלוונטיים. בתום בחינת הבקשה, החליטו בשב"ס שלא לאשר את הבקשה. בתגובה, הגיש עמיר עתירה בנושא לבית המשפט שתידון ביום רביעי הקרוב, יום השנה הלועזי לרצח רבין.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

עו"ד רוית מוחבר, פרקליטתו של עמיר, אמרה ל-N12: "אנחנו מקווים שבית המשפט ייעתר לבקשה מטעמים הומניטריים, על מנת שיגאל יוכל להיות עם בנו היחיד, ולו למספר שעות, כמו שהפקודה מאשרת לאסיר ביטחוני או לאסיר המרצה מאסר עולם שאיננו קצוב לצאת לחופשה חריגה".

יגאל עמיר (צילום: אריאל שליט ל-AP)
יגאל עמיר בבית המשפט | צילום: אריאל שליט ל-AP

ח"כ יואל רזבוזוב (יש עתיד-תל"ם) תקף בחריפות את בקשתו של עמיר לצאת לחופשה: "במצב נורמלי היו נשללות מרוצח ראש ממשלה כל זכויותיו והוא היה נזרק לצינוק חשוך ומבודד עד סוף ימיו. בטח לא מבקש לצאת לחופשות. עלינו לזכור שהאיש המתועב הזה הוא רוצח שפל שרצח ראש ממשלה והרס משהו במדינה שלנו שלעולם לא נוכל לתקן. הבן שלו יחגוג בר מצווה בזמן שמשפחת רבין נשארה ללא יצחק זכרונו לברכה".

"אין גבול לחוצפה", המשיך ח"כ רזבוזוב. "אני קורא לשופטי בית המשפט ללמוד מטעויות העבר שנעשו עם יגאל עמיר בזכויות המופרזות שהוענקו לו גם כך, לקבל את המלצת שב"ס ולדחות את הבקשה".

יצחק רבין (צילום: Moshe ShaiFLASH90)
יצחק רבין ז"ל | צילום: Moshe ShaiFLASH90

בשבוע שעבר ציינה הכנסת 25 שנים לרצח רבין. בנאום שנשא ראש הממשלה בנימין נתניהו במליאה, הוא אמר: "ביום הזה אנחנו מעלים את זכרו של יצחק רבין אוהב הארץ, פטריוט מנהיג ממלחמת העצמאות עד ששת הימים, בה פיקד על צה"ל כששחרר את ירושלים מכהונתו כשגריר. פעולותיו ראויות להוקרה עמוקה מצד כל המדינה".

"בעברו הרחוק של עמנו ידענו אסונות לאומיים שקנאים חסרי רסן עשו דין לעצמם", המשיך נתניהו. "אם נאפשר לאנשי שוליים לנהוג כך גם היום, שוב נמצא את עצמנו על סף תהום. יש לגנות בתוקף אלימות פוליטית ואחרת מכל מחנה שהוא. צרור יריות בכיכר העיר לא היה ולא יהיה תחליף להכרעת העם בקלפי".

עוד אמר רה"מ: "הדמוקרטיה תלויה בכך שכלי התקשורת לא יציגו דעה אחידה. זו הגדולה של הרשתות החברתיות, הן לא כפופות לתכתיב הדעות שבא מלמעלה, מצד קבוצה קטנה שמוטה תמיד לכיוון אחד. הרשתות מאפשרות את חופש הביטוי ותורמות תרומה חשובה לדמוקרטיה, אבל גם שם, צריך לשמור שלא ייחצו קווים אדומים. אסור שתהיה שם שום הסתה לרצח ולאלימות מכל צד שהוא".