ההסתבכות של יו"ר לשכת עורכי הדין מסתעפת: היום (רביעי) הותר לפרסום כי השופט שהתכתב עם אפי נוה הוא השופט איתן אורנשטיין, נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב. עד כה כונה "השופט איקס", והשבוע הבהיר כי אינו מתנגד לחשיפת המסרים שהועברו בינו לבין אפי נוה, שלפני חודש הוחלט על העמדתו לדין בפרשת "מין תמורת מינוי".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בהודעה שנמסרה מטעם דוברות הרשות השופטת נכתב שמדובר בהתכתבות שהתקיימה במאי 2016 בין עו"ד נוה כראש לשכת עורכי הדין דאז, ובין השופט איתן אורנשטיין כמי שהיה אז מועמד לנשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב. לקראת גיבוש עמדת הלשכה לעניין המועמד המומלץ על ידה, קיים עו"ד נוה כראש הלשכה שיחות עם המועמדים השונים וביניהם השופט אורנשטיין, בהן ביקש לברר מהי תוכנית העבודה הארגונית שלו ומהם השיפורים הניהוליים שבכוונתו לבצע אם ייבחר לתפקיד. 

לקריאת הפרוטוקול המלא של הדיון

"מדובר בהתכתבות עניינית הנוגעת לנושאים מערכתיים-ניהוליים והניסיון לייחס לה ממד של התחייבות על בסיס אישי כלשהו אין לו שחר", נכתב בהודעה. "השופט אורנשטיין אכן נבחר בהמלצת הוועדה המייעצת לנשיא בית המשפט המחוזי על ידי השרה שקד והנשיאה נאור, וזאת בזכות כישוריו המצוינים לתפקיד והוא ממלא את התפקיד בהצלחה רבה קרוב לשלוש שנים".

עורכי דינו של אפי נוה, עורכי הדין בעז בן צור, כרמל בן צור וגיא רוה מסרו כי "בית המשפט הבהיר כי צווי איסור הפרסום, ובכלל זה פרסום כל התוכן מהטלפונים הניידים של נוה - שנגנבו ונפרצו - נותרים בתוקפם. בית המשפט הבהיר כי נוכח "הפגיעה הקיצונית במיוחד", כלשונו, בפרטיותו של נוה וצדדים שלישיים עימם שוחח, אין הצדקה לפרסם תכנים אלה. בהתאם לכך, נדחו מרבית הבקשות לצמצום צו איסור הפרסום. בצד זאת, הבהיר בית המשפט כי נוכח הסכמתו של הנשיא אורנשטיין, יש לאפשר את פרסום התכתובות עימו. בא-כוח הנהלת בתי המשפט הבהיר במהלך הדיון כי מדובר בהתכתבות לגיטימית, ועתה לאחר חשיפתה ניתן לראות כי היא מדברת בעד עצמה, כפי שציין בית המשפט הנכבד בעצמו במהלך הדיון".

בשבוע שעבר פרסם כתבנו משה נוסבאום כי לחוקרי המשטרה אין שום אינדיקציה או הוכחה של ממש שההתכתבות הזאת הוצאה מאחד הטלפונים של נוה: החוקרים עצמם לא נתקלו בה בחקירה שהתנהלה בפרשת מין תמורת מינוי. בשבוע שעבר החליטה המשטרה על פתיחת חקירת דליפת המידה ממכשירי הטלפון הישנים של אפי נוה.

על פי פרסום בעיתון "הארץ" לאחרונה, מההתכתבות עולה כי נוה תמך לכאורה בקידומו של השופט לתפקיד בכיר בתמורה לסיוע בענייניו. לצד פרסום זה, צצו פרסומים שונים בדבר חומרים שנטען כי נלקחו מתוך הטלפון של נוה ובדבר הקלטות והתכתבויות שקיים לפי הנטען עם שרים, פוליטיקאים, שופטים ועיתונאים לפני כשלוש שנים.

מספר כלי תקשורת ביקשו להתיר את פרסום ההתכתבות. הנהלת בתי המשפט מסרה השבוע בשמו של אורנשטיין כי היא מאפשרת לצמצם את צו איסור הפרסום "נוכח הפגיעה הנגרמת לשמו הטוב של השופט פלוני שהיה צד להתכתבות, בהיעדר יכולת מצדו להגיב ולהסביר את האמור בה בשל צו איסור הפרסום". גם הרשות השופטת הודיעה לאחרונה כי אין לה התנגדות להקלה באיסור הפרסום.

עוד נמסר: "עמדת הנהלת בתי המשפט מוגשת גם בשמו ולבקשתו של השופט שהתכתבותו עם עו"ד נוה הייתה נושא הפרסום הנזכר בבקשה". בהנהלת בתי המשפט אמרו כי "נגרם נזק לאמון הציבור ברשות השופטת. יש לשופט פלוני הסברים פשוטים, נהירים וברורים לתוכן ההתכתבות המפריכים כל טענה לפסול כביכול במגעיו עם עו"ד נוה טרם מינויו לתפקיד שבו הוא נושא כיום".

בשבוע שעבר הודיעה המשטרה על פתיחה בחקירה, שתעסוק בשאלה הרגישה - האם חומרים מתוך המכשיר הסלולרי של יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר הוחזקו או הופצו שלא כדין תאפשר לחוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה לזמן לעדות גורמים שמחזיקים, או יודעים על חומרים מהטלפונים הניידים של נוה, שהוצאו והועברו לאחרים בניגוד לחוק. בין אלה, ישנה אפשרות שהחוקרים גם יבקשו לתשאל עיתונאים, ואולי אף את נוה עצמו. הבדיקה שעליה הוחלט במשטרה ופרקליטות היא למעשה חקירה לכל דבר.