סוהרי השב"ס על רקע האוטובוס (צילום: רויטרס)
סוהרי השב"ס על רקע האוטובוס | צילום: רויטרס

שנה וארבעה חודשים חלפו מאז אסון השריפה בכרמל, שגבה את חייהם של 34 סוהרי שב"ס, שנספו למוות באוטובוס שעשה דרכו לכלא דמון. אתמול הוחלט סופית להעניק לסוהרים את אות המופת של שירות בתי הסוהר. שלושת הסוהרים שניצלו, נותרו מחוץ לרשימה. כך פרסם הבוקר יונתן הללי ב"מעריב".

בחודש הבא צפוי להתפרסם דוח מבקר המדינה בעניין האסון בכרמל. לפני שנה ביקשו משפחות הנספים באסון, להעניק אות מופת ליקיריהן שנספו בעת מילוי תפקידם. לפני כשנה הוענקו צל"שים לשלושת קציני המשטרה שנספו באסון: תנ"צ אהובה תומר, תנ"צ ליאור בוקר וסנ"צ איציק מלינה.

בעקבות כך, עתרו משפחות הסוהרים לבג"ץ, בבקשה שלא להעניק להם את העיטורים. העותרים טענו כי אין להעניק אותות מופת לקציני המשטרה, בטרם הסתיימה בדיקת מבקר המדינה בנושא. בני המשפחות הדגישו כי הדבר לא נובע מתוך צרות עין, אלא בנוהל תקין שיש לכבדו בעקבות חקירת המבקר.

"לא ייתכן שהניצולים לא ייזכו לעיטורים רק כי נשארו בחיים"

קציני המשטרה שזכו לעיטור (צילום: חדשות 2)
קציני המשטרה שזכו לעיטור | צילום: חדשות 2

עם זאת, בחודש אפריל שעבר, החליט בג"ץ לדחות את עתירת בני משפחות הסוהרים שנספו באסון הכרמל, וצל"שים הוענקו לשלושת קציני המשטרה.

אתמול קיבלו משפחות סוהרי השב"ס שיחת טלפון שבישרה להם כי ב-22 לאפריל, ייערך טקס בנוכחות נציב השב"ס, ובמהלכו יוענקו אותות מופת ליקירים שנספו באסון. מהמידע שהגיע למשפחות עלה כי שלושת הניצולים מאסון האוטובוס, לא יזכו לקבל את העיטורים.

מספר משפחות הביעו תמיהה אודות ההחלטה שלא להעניק עיטורי מופת לניצולים, וטענו כי "הם הלכו לאותה מטרה, ראו את הזוועה, ואין סיבה שישלמו יותר מכפי שהם כבר משלמים, מפני שהם נשארו בחיים".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק