כבר לא קונצנזוס? פחות מיממה אחרי הניסיון שהסתבך לעצור את המשט ההומניטרי לעזה עולה כי ככל הנראה דרגים בכירים במערכת הביטחון התנגדו לפעילות הצבאית לבלימת הספינות שיצאו לרצועה, אך קולם לא נשמע בתקשורת. הדברים נחשפו על ידי כתב ידיעות אחרונות סבר פלוצקר בדברים שאמר בכנס של לשכת עורכי הדין אתמול.

לדברי פלוצקר, כפי שהובאו באתר "העין השביעית", עיתונו וכלי תקשורת אחרים נמנעו במכוון מלפרסם את ההתנגדויות שהשמיעו הבכירים במערכת הביטחון.

"בלא מעט עיתונים במדינת ישראל היה לנו מידע מוקדם על כך שיש גורמים מאוד חזקים ומאוד משמעותיים במערכת הביטחון שמתנגדים להפעלת צבא כדי למנוע את המשט לתוך מדינת ישראל", אמר פלוצקר לעורכי הדין בכנס. "זה לא פורסם בעיתונים. אם זה היה מתפרסם, האם העיתונות שהייתה מפרסמת זאת הייתה מופקרת, או שהיה דיון רציני בנושא ואולי אי אלו שגיאות שנעשו היו נמנעות?", הוא שאל, אך סירב לתת מענה על השאלה.

פלוצקר אמר את הדברים בתגובה לטענתו של היועץ המשפטי לממשלה יהודה ויינשטיין שמתח ביקורת על התנהלות התקשורת.

"חופש העיתונות בחברה חופשית ודמוקרטית הוא ערך נעלה", אמר וינשטיין. "אני מכבד אותו ומכיר בחשיבותו. אומר לכם יותר מכך: לא ארצה להיות יועץ משפטי לממשלה במדינה שחופש העיתונות איננו מכובד ואיננו זוכה לבכורה", הוסיף היועץ המשפטי לממשלה.

באו"ם כינסו דיון חירום

מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה אתמול בערב לכינוס חירום בעקבות ההשתלטות הצבאית על המשט לעזה, שהסתיימה במותם של לפחות תשעה מנוסעי הספינה "מרמרה" שעשתה את דרכה לעזה. את ישראל ייצג סגן ראש המשלחת לאו"ם, דני כרמון שטען שהמשט לא פעל ממניעים הומניטריים.

"מארגני המשט דחו את הצעתנו להעביר את הסיוע לעזה בעצמנו ואמרו בעצמם שמטרתם היא 'לשבור את הסגר'", אמר כרמון בפני חברי המועצה. "איזה מין פעילים הומניטריים דורשים לעקוף את האו"ם, הצלב האדם וארגונים בינלאומיים מוכרים אחרים? התשובה ברורה", טען סגן ראש המשלחת הישראלית, "הם לא פעילי שלום".

15 המדינות החברות בארגון, דנו בנוכחות כלי התקשורת בפעולה הישראלית נגד המשט, ובתום דיון שארך כשעה וחצי רוב המדינות החברות במועצה תמכו בפתיחת חקירה נגד ישראל. בתום הכינוס הראשוני, נותרו חברי המועצה לדיון נוסף שהתקיים בדלתיים סגורות על נוסח ההצהרה שיפרסמו בנושא. 

המדינות החברות במועצה קראו לישראל להסיר את המצור מעל עזה. נציגי המדינות שנאמו בכינוס, שנערך ביוזמת טורקיה, טענו בנאומיהם כי התוצאות הקטלניות של המשט מהוות הוכחה ניצחת לכישלון מדיניות המצור ונזקיה החמורים. שר החוץ הטורקי הוסיף שידי ישראל מגואלות בדם.

טורקיה ולבנון הן שלחצו על קיום הכינוס הדחוף, אולם על פי הדיווחים ישנם לחצים דיפלומטים ממדינות רבות המגנות את פעולת ישראל לעצירת המשט. מוקדם יותר קרא מזכ"ל האו"ם באן קי מון לחקירת האירועים בים התיכון ואמר כי הוא מזועזע ממה שהתרחש וכי הוא מגנה את ההרג של האזרחים במתקפה.  

הסתבכות בלב ים - סיקור מיוחד:

עדות מהספינה: חיילים קפצו למים כדי להינצל

תמונות ראשונות: הקרב על הסיפון

בעקבות התקרית: אזהרת מסע לטורקיה

חמאס: חבר פרלמנט טורקי נהרג

הרמטכ"ל: צריך להיערך למהומות בגזרות נוספות

התקרית הימית - שאלות ותשובות

איך דיווחו על העימות בעולם?

איום מטורקיה: יהיו תוצאות חמורות

ה"משט למען עזה" יצא לדרך

מגעים חשאים בין ישראל לבין טורקיה בנושא המשט

בישראל ממשיכים להיערך לקראת הגעת המשט

לעדכונים שוטפים מסביב לשעון: ערוץ החדשות