כבר שנים שבית החולים ברזילי באשקלון נמצא בטווח רקטות מעזה ומטפל בנפגעים הראשונים של העימות עם החמאס. אך בכל השנים האלה בית החולים עצמו נותר בלי מיגון. הצוות הרפואי מטפל בחולים כשבכל רגע יכולה לפגוע בהם רקטה ששוגרה מהרצועה. השבוע, בצעד של הרגע האחרון, הוחלט שלא לקצץ ולאשר תקציב למיגון שיספיק למבנה החדש שמוקם בימים אלו בשטח בית החולים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לפי הנחיות פיקוד העורף, כל תושב ששומע אזעקה מתבקש להגיע במהירות האפשרית למרחב מוגן ולהמתין שם מספר דקות לאחר שמיעת הנפילה. אך הדבר איננו פשוט כשמדובר ברופאים וצוות רפואי שנמצא בחדר הניתוח. "תארו לכם שיש צבע אדום במצב בו הרופא מטפל בליבו של החולה", אומר עזרא מצרפי, טכנאי רנטגן בבית החולים שמציג את המצב הבלתי אפשרי שעומד בפני המנתחים.

רחל אשכנזי, שעובדת כאחות בחדר הניתוח בבית החולים, מספרת כי בשעת אזעקה המנתחים והאחיות מתפללים שהכל יעבור בשלום. "נציג של פיקוד העורף הגיע לחדר הניתוח ותיחם עבורנו תחום של 11 מרצפות שהם המקום הכי בטוח בחדר הניתוח", אומרת אשכנזי. "ברגע שיש אזעקה, הידיים והרגליים רועדות".

מרחב מוגן עם 300 מיטות

במסגרת הקיצוצים האחרונים כמעט בוטל פרויקט המיגון של בית החולים, אך בעקבות לחץ של סגן שר הבריאות ליצמן, ראש הממשלה נעתר להחזיר 50 מיליון שקלים. התקציב יסייע בהקמת המבנה החדש בעל 5 קומות ממוגנות, שיכללו מתחם ממוגן מרקטות שיוכל להכיל כ-300 מיטות בזמן חירום.

למרות זאת, גם כשיושלם המבנה הממוגן יתקשו מטופלים רבים שמאושפזים במבנים אחרים להגיע למרחב מוגן. עקב מחסור בתקציב לא נבנו גשרים ודרכי גישה למבנה החדש שיאפשרו הגעה בטוחה ב-30 שניות ההתרעה שמספקת מערכת "צבע אדום".

ד"ר לוי: "לא מוכנים להתלקחות" (צילום: חדשות 2)
ד"ר לוי: "לא מוכנים להתלקחות" | צילום: חדשות 2
ד"ר חזי לוי, מנהל המרכז הרפואי ברזילי טוען כי מיקומה של אשקלון משפיע לא רק על פגיעותה, אלא גם על התקציבים שמגיעים מהמדינה."תראו את מה שיש שם (במרכז הארץ). הכל חדש, ממוגן, ותת קרקעי. לפה זה לא מגיע וכאן הממשלה צריכה לסייע יותר, כי היא יודעת את הקושי בהבאת תרומות". ד"ר לוי מתריע כי המצב בברזילי עלול להוביל לאסון בעתיד: "אנחנו לא מוכנים להתלקחות הבאה, זה מסכן חיים".