הפגנת אופנוענים (צילום: חדשות 2)
המחאה העירומה של הדו גלגליים | צילום: חדשות 2

אחרי המחאה בכבישים, פקקי הענק והעצבים של לא מעט נהגים, מצאו האופנוענים דרך מקורית ומשכנעת יותר על מנת לרתום עוד תומכים במאבקם נגד העלאת תעריף ביטוח החובה: רכיבה בעירום חלקי.

בשעות הצהריים פשטו כאלף רוכבים על שדרות רוטשילד בת"א, ובמקביל רובם הגדול נפטרו מהבגדים - ונשארו בתחתונים בלבד. "צריך להבין שלצעירים, סטודנטים וחיילים משוחררים שמרוויחים משכורת 4,000 שקלים בלבד וצריכים לשלם 7,000 שקלים עבור ביטוח, לא נשאר כסף לבגדים", הסבירו במטה המאבק הדו-גלגלי.

"החלטנו על פעילות שונה - ולא מרגיזה"

הפגנת האופנוענים (צילום: חדשות 2)
"פעילות כיפית שונה ולא מרגיזה" | צילום: חדשות 2

העוברים והשבים במקום לא נשארו אדישים למראה החריג והצטרפו גם הם לחגיגת הסוכות. "הם מחאו כפיים ושרקו", ציינו במטה המאבק. "בכוונה, באווירה השמחה של החג, החלטנו על פעילות כיפית שונה ולא מרגיזה".

"ככל שיעלו לנו את מחיר הביטוח, ככה יישאר לנו פחות כסף לשלם על הבגדים", הסבירה עדן פיינשטיין מתל אביב שמחזיקה ברשותה קטנוע מאז גיל 17. "כיום אני סטודנטית, לכן לא תהיה לי ברירה אלא לעבוד לרכב".

"אנחנו לא אחראיים למעשינו"

_OBJ

"בתור סטודנטית שמחזיקה דירה ורכב ומשלמת גם על הלימודים, לא יהיו לי את הסכומים האלה", תיארה עדן את המצוקה שרובצת על ציבור האופנוענים. "אני לא מסכימה עם הטענה שרוכבי האופנועים הם הגורמים העיקריים שמעורבים בתאונות כיוון שאנחנו גם דואגים להוריד את העומס ואנחנו נוהגים בזהירות".

גם בירושלים ובחיפה נרתמו מאות למחאה. בעיר הצפונית התכנסו כ-250 רוכבים באזור מרכז חורב והשתתפו בפעילות משולבת, הכוללת רכיבה בבגדים תחתונים ותפיסת חניות. בגן העצמאות בבירה התקיים אירוע דומה, אך בגלל התחשבות בתושבי העיר הוחלט על צניעות ולבוש מלא.

_OBJ

למרות התמיכה הגוברת, מבהירים הרוכבים כי הם לא מתכוונים להוריד הילוך או לעצור בתחתונים בלבד. "בשבוע שעבר התחילו לדבר איתנו נציגי האוצר", אומרים במטה וממש לא מתרשמים: "זה מעט מדי ומאוחר מדי. אם ימשיכו להתעלם מאיתנו, אנחנו לא אחראיים למעשינו".