כשהם משאירים הכל מאחור בטולוז, עיר מולדתם, עלו היום לישראל איזבל ובנה זכי. עכשיו הם מתחילים חיים חדשים. "אני נרגשת מאוד ושמחה מאוד להיות פה", אומרת איזבל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

זכי כהן, הבן הבכור, היה בן 13 כשזה קרה. הוא שיחק עם חבריו בחצר בית הספר "אוצר התורה", כשזה הפך לפתע לזירת פיגוע. מחבל פרץ אל תוך בית הספר בטולוז כשהוא רכוב על אופנוע, והחל לירות לכל עבר לנגד עיניו של זכי. כך נרצחו ארבעה אנשים: המורה ג'ונתן סנדלר, שני ילדיו ומרים מונסונגו, בתו של מנהל בית הספר.

"יצאתי מבית הכנסת וראיתי שכולם רצים", שחזר היום זכי. "היו צעקות מכל עבר. נכנסתי בחזרה לבית הכנסת. קצת אחר כך הביאו את גבריאל ומרים הקטנים למקום בטוח, לפני בית הכנסת, ואז ראיתי את שניהם מוטלים על הרצפה". בשנה וחצי האחרונות הוא מתקשה להתאושש מהטראומה. איזבל האם טוענת שהאירועים האנטישמיים כלפי הקהילה היהודית בצרפת רק הלכו וגברו מאז - מה שזירז את ההחלטה שלה לעלות לישראל.

"המקום היחיד שבו נהיה בטוחים - בישראל" 

זירת הפיגוע בטולוז (צילום: לה מונד)
זירת הפיגוע בטולוז | צילום: לה מונד

איזבל וזכי הם לא היחידים. בסוכנות היהודית מדווחים על עלייה משמעותית במספר היהודים שעוזבים את צרפת מאז הטבח בטולוז. "אמרתי לעצמי שהמקום היחיד שבו נהיה בטוחים, שבו יקבלו אותנו בסבר פנים יפות ושבו נרגיש בבית הוא בישראל", אומרת איזבל. רק השנה עלו לישראל 800 צרפתים בסיוע הסוכנות היהודית ועד סוף השנה צפויים להגיע כ-2,500 עולים.

"אנחנו מודעים לאירועים האנטישמיים כי מדברים על זה בתוך הקהילות היהודיות", מספרת איזבל. "כולם מספרים זה לזה את התקריות הקטנות שקורות פה ושם, בפריז, בטולוז ובערים אחרות, אבל בתקשורת בצרפת לא מדווחת על זה".

"עכשיו כשאני פה, שהכל כבר קרה, אני מאושר", אמר זכי. המשפחה כבר הספיקה למצוא דירה ובית ספר בנתניה. זכי בחר בבית הספר הצרפתי ומתרגש מאוד לקראת פתיחת שנת הלימודים. גם אמו איזבל פותחת דף חדש כאן בישראל.