15 שעות לפני צילום מיצב העירום האמנותי בים המלח עליו עבד במשך שנתיים שלמות, ספנסר טוניק עדיין לא בטוח שהוא בכלל יצטלם. מעבר לדתיים שניסו להפריע לפרוייקט, גם המועצה האזורית מגילות שהזמינה את טוניק הסירה את ידה מהפרויקט רגע לפני שהסירו את הבגדים.

 רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"בקרוב אנשים יוכלו להיכנס למים בים המלח כי בכלל לא יהיו מים. כל המטרה שלי היא לחבר אנשים בעולם לים המלח. כשהסירו את התמיכה – זה היה ממש נורא בשבילי", אומר הצלם למצלמת חדשות 2. 

ים המלח. הקרב על הקולות (צילום: AP)
ישראלים בעירום בים המלח, היום | צילום: AP

ב-20 השנים האחרונות טוניק צילם אלפי אנשים עירומים בשורה של מיצבים רחבי העולם. עכשיו הוא מנסה להגביר את המודעות לבעיית היעלמותו של ים המלח ולסייע לבחירתו כאחד משבעת פלאי עולם. אבל מתברר שהצלם שהפשיט יותר אנשים מיו הפנר, בכלל לא מוכן לפשוט את בגדיו שלו. "אני בכלל ביישן", הוא מתוודה. "אולי אני מנסה לרפא אנשים אחרים בזמן שאני מחכה שמישהו ירפא אותי".

אבל בתום שעות של צילומים והפרעות בלתי פוסקות – כולל מצנחי רחיפה, רכבי "בקאיי" מעופפים ואפילו שני מזל"טים באוויר - טוניק יוצא מרוצה מאד. "הישראלים הם גיבורים, הם אמיצים. זה לא היה יכול לקרות בשום מקום אחר במזרח התיכון", הוא אומר. "יש חופש בניו יורק, יש חופש בלונדון, יש חופש באיטליה, ועכשיו יש גם חופש בישראל".

מצנח רחיפה מעל הצילום ההמוני (צילום: AP)
במים מצטלמים, באוויר מציצים | צילום: AP

גם המשתתפים הרבים בפרוייקט הצילום הענק יצאו מרוצים למדי. "אם היו אומרים לי להשתתף בסרט פורנו, הייתי אומר לא. אבל כאן, בעיניי העירום הוא משני. החוויה הייתה אפילו מיסטית בעיניי", אומר רון אמיתי, שהשתתף במיצב ביחד עם אשתו.

צעירה אחרת, שני, סיפרה כי "בהתחלה ממש התרגשתי, אבל אחר כך זה נהיה טבעי. כל הגברים התחילו להוריד חולצה, עד שפתאום שמתי לב שכולם כבר ערומים". ומשתתף אחר מסכם את החוויה: " עם כל הבלגן שיש במדינה, עוד יש כאן קצת שפיות. הסיטואציה הזו הזכירה לי את ההרגשה שעוד יש לנו סיכוי".