רשות השידור בי-ם, ארכיון (צילום: יוסי זילברמן)
גבתה כספים מחללים. רשות השידור | צילום: יוסי זילברמן

גם חללי צה"ל נדרשו לשלם את אגרת הטלוויזיה: תקלה חמורה של רשות השידור הביאה לכך שמכתבים ובהם דרישות תשלום אגרה הנושאות את שמם של חללי צה"ל נשלחו לבני משפחותיהם ההמומים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

המכתבים, הנושאים את שמותיהם של לפחות 6 חללים שנפלו בראשית שנות ה-2000, נשלחו לבתי המשפחות השכולות  במסגרת מבצע רחב היקף שביצעה רשות השידור באוגוסט השנה, שהציע לאוכלוסיות שונות תשלום חובות בהנחה לפני נקיטת צעדים משפטיים.

מנחם נבנצאל, אביו של סגן יאיר נבנצאל ז"ל, שנהרג בפיגוע טרור בשנת 2001, שלח לשר התקשורת גלעד ארדן עותק מדרישת התשלום שהגיעה לכתובתו ויועדה לבנו המת. "בביקורי לאחרונה בבית הקברות הצבאי 'סגולה' לא מצאתי מקלט טלוויזיה כלשהו על קברו. צריכה להיעשות בדיקה מינימלית שאכן הנמענים שאליהם נשלחות הודעות המבצע בכלל בחיים", כתב נבנצאל.

 

אין תמונה
"חוסר רגישות". בן-שם

"זה כואב לקבל מכתב כזה, בטח אחרי כל כך הרבה שנים"

למרבה האירוניה, המשפחות השכולות זוכות להנחות מטעם משרד הביטחון בתשלום אגרת הטלוויזיה של רשות השידור - כך שגורמים שונים ברשות ודאי יודעים למי לייעד את מכתבי התשלום ולמי לא.

"זה כואב לקבל מכתב כזה, ועוד אחרי כל כך הרבה שנים. אתה מצפה במיוחד מרשות השידור שיידעו על כך, כי יש לנו הנחה בתשלום האגרה כמשפחות שכולות", סיפרה אם שכולה אחרת. "בהתחלה, סמוך למותו של בני, הייתי מקבלת מכתבים, אבל כבר הרבה שנים שלא קיבלתי, עד לפני 3 חודשים".

"זה טמטום, שערורייה וחוסר רגישות", זעם יו"ר "יד לבנים" אלי בן-שם. "משרד הביטחון משלם את האגרה לכל המשפחות. אנחנו נתקלים לא אחת בפניות רשמיות של הרשויות אל משפחות חללים ואל החללים עצמם. מוטב וראוי שהרשויות יהיו מתואמות ביניהן. לא אחת משפחות מקבלות פניות שמחזירות אחורה את המשפחות ופותחות את הפצע מחדש".

מרשות השידור נמסר בתגובה: "רשות השידור מודעת למקרים אלה, והתנצלות והבעת צער הועברה למשפחות. בהזדמנות זו אנחנו מבקשים למסור שוב את התנצלותנו הכנה ולהבטיח למשפחות כי הפעולות למניעת הישנות מקרה זה בוצעו ברגע שהתגלתה טעות מצערת זו".