הכלה מינטמר (צילום: יפעת וקס.)
הכלה מינטמר | צילום: יפעת וקס.

אהבה עיוורת: סיפור האהבה הזה החל לפני כשנה. שלמה גובזה אמביה ומינטמר מסלה בני ה-21, שעלו ארצה לפני כשלוש שנים מאתיופיה, מתקשים לראות זה את זה - אך דבר לא עמד בפני הקשר העמוק שנרקם ביניהם. הערב הם מיסדו את הקשר ביניהם תחת חופה וקידושין, כדת משה וישראל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מינטמר, עיוורת מלידה, ושלמה, לקוי ראייה, נפגשו במרכז השיקום של עמותת "מגדל אור יעדים לצפון" בקריית חיים. "בשבוע האחרון לא ראיתי אותה ואני מתרגש, מחכה לזה וסופר את הדקות", סיפר שלמה, כמה שעות לפני החתונה שנערכת במקום שבו נפגשו ונרקם הקשר.

"התאהבתי ברגישות שלה, בתכונות האופי שלה, אמרתי לה ששנינו יכולים להשלים זה את זה וכך הצעתי לה נישואין במרכז השיקום", אמר. "אצלנו לא יורדים על הברכיים. ניגשתי אליה ודיברתי על לבה".

"לא צריך לראות, מספיק רק להרגיש"

הזוג המאושר. מזל טוב (צילום: יפעת וקס.)
הזוג המאושר. מזל טוב | צילום: יפעת וקס.

"נכון שלא ראיתי אותו מעולם, אבל הבנתי שהוא האיש שאיתו אני רוצה להיות", סיפרה הכלה מיניטמר. "אני לא צריכה לראות אותו בעיניי, אני מרגישה אותו". את הבחירה בשמלת הכלולות היא מתארת: "מיששתי את הבד, ידעתי באיזה עיצוב וגזרה אני רוצה את השמלה".

בני הזוג התלבטו אם להתחתן במרכז הקליטה או לא. "מיד כששמעתי את ההתלהבות מצד אנשי מרכז מגדל אור, החלטנו שזה המקום הנכון לנו", סיפרה מיניטמר.

החתונה נערכת במרכז "מגדל אור" של קרן רש"י. "כל הצוות התגייס למשימה, עזרנו להם לנסח את ההזמנה לחתונה ולתאר להם את הצבעים ואת הכיתוב באמהרית", סיפרה מירית יעקבי, עובדת סוציאלית שמלווה את שלמה ומיניטמר בהדרכה שיקומית עם מורי המרכז. "גייסנו קייטרינג ודי ג'יי במחיר סמלי, מאפרת וצלם התנדבו בלא עלות. נסענו בבוקר להביא ציוד נוסף מקיבוצים סמוכים, קומונה של שנת שירות התנדבה לשמש מלצרים באירוע".

"מגדל אור" הוא מרכז שעוסק בשיקום תפקודי ותעסוקתי של אנשים עם לקויות ראייה או עיוורון ומופעל משנת 2011 באמצעות עמותת "יעדים לצפון", מיסודה של קרן רש"י. המרכז משמש כזכיין של משרד הרווחה והשירותים החברתיים, המוסד לביטוח לאומי, והוא מצוי בפריסה ארצית עם סניפים ראשיים בחיפה, תל אביב וירושלים.