כמה שוטרים צריך כדי לפנות משפחה אחת? תושבי שכונת גבעת עמל הופתעו לגלות הבוקר (ג') עשרות שוטרי יס"מ, שוטרי משמר הגבול ושוטרים אחרים שהגיעו למקום על מנת לאבטח את מבצע הפינוי של אחת מהמשפחות המתגוררות בשכונה. אותה משפחה הגיעה הלילה לסיכום על פיו תפונה בהסכמה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

מזה מספר שנים נאבקים התושבים בתאגידו של המיליארדר יצחק תשובה, שקנה את השטחים עליהם יושבים בתיהם. כל הבתים הרעועים והמוזנחים, שנבנו עוד בתקופת קום המדינה, צפויים להיות מפונים בקרוב על מנת לבנות במקומם מגדלי יוקרה.

התושבים, שמתגוררים בשכונה כבר עשרות שנים, אינם בעלי השטחים הרשומים בטאבו. לפני כמה שנים קנה תשובה את אדמות השכונה וכעת הוא מבקש לפנות אותם לטובת המיזם היוקרתי. מזה זמן רב ניטש מאבק בינם ובין איל ההון על הפיצויים שישולמו להם בתמורה לפינויים מבתיהם.

לטענת התושבים, עד כה תשובה לא הציע להם פיצויים הולמים ולדבריהם הם מקבלים יחס של עבריינים. בשלב זה רק משפחה אחת הסכימה להתפנות מביתה תמורת מיליון ו-750 אלף שקלים. במתחם המשפחה מתגורר תושב השכונה הרצל ציון, שלושת ילדיו ובני משפחותיהם. מנגד, שאר התושבים חוששים שצעד זה יהווה תקדים. היום הגיעו אנשי ההוצאה לפועל יחד עם עשרות שוטרים לפנות את הבית. לטענת התושבים, כוח המשטרה המסיבי נועד למנוע מהם להתפרע.

גבעת עמל. ארכיון
צפלין בשמי גבעת עמל | צילום:

התושבים זועמים: "אנחנו לא עבריינים"

התושבים מספרים שמבצע הפינוי הגדול יעלה למשלם המסים מיליון וחצי שקלים."למה צריכים עשרות שוטרים ושוטרי יס"מ, כוחות מג"ב שמשקיפים על הגגות ואמצעי תצפית - מה אנחנו עבריינים?", תהו התושבים. "הכל נעשה תחת הפחדות ולחץ. משתמשים באמצעים כוחניים כדי לפנות אותנו".

"מתייחסים אלינו כמו לעבריינים", אמרה ברוריה בן דוד תושבת המקום. "הביאו הרבה שוטרים כי חששו שנתפרע ונעשה בלגן, אבל החלטנו לעשות בלגן רק בגלל שראינו אותם פה. אם היינו עבריינים כל זה לא היה קורה פה. הבעיה שלנו היא שפעלנו בצורה חוקית ומסודרת דרך ועדות הכנסת ובתי משפט. אם היינו עבריינים זה היה נגמר אחרת".

חברת הכנסת איילת שקד (הבית היהודי) התייחסה אף היא להתדיינות בין התשובים ליזמים. "אני מקווה שנציגיו של תשובה ינהלו מו"מ הוגן עם שאר תושבי השכונה ולא ייכפו פינוי אלים בלי להציע פיצוי ראוי" אמרה חברת הכנסת שקד. בהמשך היא אף הוסיפה כי  בשל העובדה שהיזם זכה בהגדלת כמות הדירות לבנייה, מכמה מאות לכ-1,150, מוטב שהנציגים יפעלו בנדיבות ובהוגנות כלפי התושבים.

ממשטרת מחוז תל אביב נמסר בתגובה כי השוטרים שהגיעו למקום הם "כוח עתודה שנועד לסייע לכוחות המבצעים את הפינוי. עד כה, הפינוי וההריסה מתקיימים ללא הפרת סדר. משטרת תל אביב לא צריכה להתנצל על כוחות שמופעלים לטובת מניעת הפרת סדר. מוטב בעינינו לעבוד בעודף ולא בחסר כדי למנוע פגיעות בנפש ברכוש".