נדלן, מגדלים, בניינים, בניין (צילום: חדשות 2)
היזמים התחייבו שלא תהיה שכונה מעורבת | צילום: חדשות 2

בית המשפט העליון קיבל היום את העתירה שהגיש מרכז עדאלה, בעקבות התחקיר ששודר במהדורה המרכזית, ובו נשמעו מנהלי שיווק במיזם נדל"ן חדש בעפולה טוענים כי הפרויקט אינו מיועד לקונים ערבים. על פי פסיקת בית המשפט, החברה המנהלת את הפרויקט תחויב לשריין מספר דירות לקונים מהמגזר הערבי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"בשנים האחרונות אנחנו עדים לאפליה של אזרחים ערבים בתחום הדיור", אמר עו"ד אראם מחאמיד ממרכז עדאלה שהגיש את העתירה. "במקרה הזה ההחלטה הינה שרירותית וטוב עשה בית המשפט העליון בכך שפסק לשריין דירות. אנחנו מקבלים פניות של ערבים שמתלוננים על דחייתם מרכישת דירות. יש פסיקה קודמת של בית המשפט העליון בעניין שיווק דירות ועל הפסיקה הזאת אין עוררין".

בתחקיר, שפורסם בחודש נובמבר האחרון, הובא סיפורו של מוהנד שביקש לרכוש דירה בפרויקט מגורים חדש הנבנה בימים אלה בעפולה. מוהנד, ותושבים ערבים אחרים מהאזור שהביעו עניין בפרויקט ברובע יזרעאל בעיר, הגיעו לשטח, נכנסו למשרד המכירות - ואז גילו שמישהו החליט שהמיזם לא מיועד לערבים.‬

מנהל השיווק של המיזם הנדל"ני אמר ללקוח ערבי בשיחת טלפון כי "היזם התחייב לדיירים אחרים שלא תהיה שכונה מעורבת, וזאת התשובה המלאה. לא תהיה תשובה אחרת".

מנהלת המכירות: "צר לי, זאת המדיניות"

רוכשים פוטנציאלים מהמגזר הערבי סיפרו, כי בהתחלה קיבלו אותם יפה במשרד המכירות, ונתנו להם להמתין בתור בסבלנות. בהמשך הבהירו להם שהם אינם באמת רצויים. "יצאתי משם ממש מושפל ובתחושה של מועקה ושנעשה לי עוול".

התייצבנו במשרד המכירות וניסינו לרכוש שם דירה - התשובה לא הייתה שונה. "זה יכול להרגיז, אבל צר לי. זאת המדיניות", אמרה מנהלת המכירות בפרויקט. "התחייבנו כלפי לקוחות שזאת לא תהיה שכונת מעורבת".

"מי שלוקח קרקע מהמדינה, צריך לנהוג בה כאילו הוא המדינה", אמרה עו"ד סוהאד בשארה ממרכז "עדאלה". "אסור לו להפלות על רקע לאום ודת".

בעיריית עפולה אומרים שהדו קיום בעיר הוא דוגמה לכל הערים בישראל, אבל על החלום בפרויקט הזה בעיר, הזוגות הערבים כבר ויתרו.

מהקבלן, חברת "דר נופרים", נמסר בתגובה שהם ילמדו את הנושא ויגיבו בהתאם.