ליל השנה האזרחית החדשה הוא אחד הלילות העמוסים ביותר עבור השפים. לקראת כניסת השנה החדשה, מספרים לנו שניים מהבשלנים הבכירים בישראל על ההכנות לקבלת החוגגים שימלאו הלילה את המסעדות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

המטבח עסוק מאוד במסעדה של השף חיים כהן בתל אביב. "עם ישראל מוכן להתאבד בשביל מקום במסעדה בערב השנה החדשה, אני לא יודע למה. הולך להיות מאוד עמוס", הוא מספר. "הבאנו כמה דברים מיוחדים לערב השנה האזרחית. אנחנו נגיש המון שמפניה, גם בכוסות וגם כחלק מהמנות. אנשים מאוד אוהבים לחגוג את החג הזה למרות שהוא לא יהודי כי לא צריך לבשל בבית ואפשר לצאת בלי הילדים, זה חג מאוד רומנטי לזוגות".

השף גם ינגן בפעם הראשונה: "אנחנו מעמידים עמדת די ג'יי בתוך המטבח ואני אדלג בין העמדה לבין הסירים והמחבתות", אמר כהן.

ההכנות החלו כבר לפני חודשים

השף שגב משה אומר כי ההכנות לערב הזה החלו במסעדה שלו כבר לפני שלושה חודשים. "הרעיון הוא לתת הצצה לתפריט של 2013. כל צוות השפים ואנוכי החלטנו לא לחכות לרגע האחרון ומתחילים לעבוד מראש. כבר כמה שנים אני דואג בערב השנה החדשה לעשות הכל כרגיל, ארוחה שמורכבת ממנות שימשיכו איתנו לשנה הבאה".

"אני דואג להישאר באותם מחירים גם בערב השנה החדשה", אומר שגב, "תפריט המיוחדים יכלול מנות שלא רואים כל יום אבל במחירים רגילים לגמרי". המחירים הם כמו בכל ערב אחר, בסביבות 150 שקלים בממוצע לסועד: "אנחנו מגישים את התפריט הרגיל לצד תפריט המיוחדים לשנה הזאת".