שם של תינוקת בוחרים באלימות. אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
שני מקרי מוות של חנק פעוטות תוך שבוע | צילום: רויטרס

שלושה ימים לאחר שהובהל במצב קשה לבית החולים, נפטר היום הפעוט שנחנק בזמן אכילת בננה.

ביום ראשון פינו הפרמדיקים את הפעוט בן השנה ממושב גבע כרמל למחלקת טפול נמרץ בבית החולים רמב"ם בחיפה, תוך כדי מאמצי החייאה. הצוות הרפואי המשיך להיאבק על חייו ואף הצליח לייצב מעט את מצבו, אך היום כאמור, הוא נפטר בבית החולים.

זהו מקרה המוות השני כתוצאה מחנק ממזון בשבועיים האחרונים: בסוף השבוע האחרון נפטר בבית החולים איכילוב פעוט בן שנה וחצי, שנחנק שבוע קודם לכן בזמן שאכל ביסלי.

איך אפשר להיזהר?

רופאים מזהירים כי ילדים עד גיל חמש נמצאים בסכנה מתמדת לחנק ממזון. בגלל שקנה הנשימה שלהם קטן וצר קשה להם ללעוס היטב את המזון שלהם לפני שהם בולעים. גם רפלקס השיעול שנועד להוציא מזון ששנאשף פנימה לא מפותח מספיק.

אבל אפשר בעזרת מספר כללים פשוטים לצמצם את הסיכון שזה יקרה ליקר לכם מכל: כאשר אתם נותנים לילדיכם תפוח עץ, גזר ונתחי בשר, מומלץ שתחתכו אותם לחתיכות קטנות, תרסקו או תבשלו אותם. ענבים כדאי לחצות לשניים ולהוציא את הגרעינים. את הנקניקיות הקפידו לחתוך לאורך ולרוחב ולא בצורת טבעות.

סוכריות, פיצוחים, פופוקרן וצימוקים כדאי שתרחיקו לחלוטין מהקטנטנים. בכל מקרה חשוב להתייעץ עם רופא או אחות בטיפת חלב, ולהקפיד להושיב את הילד לאכול ליד השולחן כך שתוכלו להשגיח מקרוב ליתר ביטחון.