אלפים צעדו היום (ו') החל משעות הצהריים במצעד הגאווה בתל אביב שיצא לדרך בפעם ה-16 בעיר. על פי ההערכות, כ-120 אלף בני אדם השתתפו בחגיגה הצבעונית, יחד עם יותר מ-20 אלף תיירים שהגיעו במיוחד לאירועי הגאווה. המצעד גרר חסימות צירים ושיבושי תנועה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 Online

אירועי הגאווה נפתחו בהפנינג צבעוני בגן מאיר בשעה 10:00 שכלל מופעי מוזיקה, הפעלות לנוער ולגיל הרך ושלל דוכנים. החל מהשעה 07:00 נאסרה חניית כלי רכב ברחובות טשרניחובסקי, בוגרשוב, בן יהודה והרברט סמואל.

החל מהשעה 10:00 החלו לזרום לגן מאיר שבתל אביב מאות חברי קהילת הלהט"ב וחוגגים נוספים בחסות דגל צבעי הקשת. בשעה 12:00 יצא מצעד הגאווה השנתי לדרכו. עוד קודם לכן נהנו באי הפסטיבל מהמוזיקה ומדוכני האוכל והשתיה.

תעודת הוקרה מיוחדת הוענקה השנה לקבוצת הנוער הגאה האתיופי. בשנה שעברה הוענקה התעודה לארגון "קשת הזהב" המאגד חברי קהילה בני גיל הזהב. "אני עומד על במה זו כבר 16 שנים ברציפות ואני מתכוון שנצעד עוד הרבה בעתיד", הבטיח ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי. "CNN הכתיר את ת"א כאחד היעדים הטובים בעולם לזוגות גאים בירח דבש. אני אומר לכם שזה לא אחד היעדים הטובים, זה היעד הכי טוב. שיהיה לכם חג שמח".

שניים מהתיירים שהגיעו לכאן במיוחד כדי להשתתף הם ברננד ופול מגרמניה. "זו הפעם הראשונה שלנו בישראל ואנחנו נהנים מכל רגע", סיפר הזוג. "הגענו בעקבות המלצה של חברים שביקרו פה בשנה שעברה. מזג האוויר, האוכל, חיי הלילה חוף הים והפנים המסבירות של האנשים גורמות לכך שזו חופשה שנזכור זמן רב. אנחנו מקווים שהשיא עוד לפנינו עם המצעד היום והמסיבה אחריו".

החופה המאולתרת של "ישראל חופשית" (צילום: איתי עמיקם, חדשות 2)
החופה המאולתרת של "ישראל חופשית" | צילום: איתי עמיקם, חדשות 2
חוגגים בגן מאיר (צילום: איתי עמיקם, חדשות 2)
חוגגים בגן מאיר | צילום: איתי עמיקם, חדשות 2

לצד דוכני המזון, גם מספר עמותות פתחו עמדות הסברה במקום. אחת מהעמותות הללו היא עמותת "ישראל חופשית" הנאבקת להסדרת נישואים אזרחיים בישראל. העמותה הקימה במתחם גן מאיר חופה אלטרנטיבית והזמינה זוגות חד מיניים "להתחתן" לקול תשואות העוברים והשבים. "זו השנה השלישית שאנחנו עם החופה שלנו פה", סיפר מנכ"ל העמותה מיקי גיצין.

לדברי מנכ"ל העמותה שמובילה קמפיין תחת הכותרת "מצביעים בטבעת, מפסיקים להתחתן ברבנות" לכל אזרח מגיעה האופציה לבוא בברית נישואין. "לא יהיה שוויון אמיתי עד שלא יהיו בארץ נישואים אזרחיים. אנחנו לא רק נאבקים עבור חברי הקהילה אלא עבור כל אלו שלא יכולים להתחתן", הדגיש.

עמותה נוספת שמקיימת הסברה בפסטיבל היא עמותת "אבות גאים". במתחם מיוחד עם פעילויות לילדים הסביר איתי, חבר העמותה, על פעילותה: "בתקופה האחרונה חלה התעוררות עצומה בנושא של הורות גאה. אנחנו מלווים את חברי קהילת הלהט"ב שרוצים להפוך להורים גם מהבחינה הפרקטית-משפטית וגם מהבחינה החברתית עם פעילויות וטיולים".

"מי שלא מבין למה הקהילה הגאה צועדת ומחצינה את עצמה פשוט לא יודע מה היה כאן לפני 20 ו-30 שנה", הסביר עדי, בן 45 מרמת גן. "פעם הכול היה בהיחבא, בסוד. תמיד היו בחברה הומואים ולסביות אבל לפני זמן לא רב זו הייתה בושה. בן של חברה שלי יצא לאחרונה מהארון. פעם זה היה סוף העולם עבור ההורים. היום זה מתקבל כמעט בשוויון נפש. זה הכול תוצאה של מאבק. לכן חובה לצעוד וחובה להפגין את מי שאנחנו".

חולדאי: ת"א מוכרת כאתר תיירות לקהילה הגאה (צילום: איתי עמיקם, חדשות 2)
"באנו במיוחד מגרמניה" | צילום: איתי עמיקם, חדשות 2
הארגונים מוחים: אין לנו תקציב (צילום: איתי עמיקם, חדשות 2)
"מי שלא מבין את המצעד לא זוכר מה היה פה" | צילום: איתי עמיקם, חדשות 2
חסימת רחובות מחר בתל אביב (צילום: איתי עמיקם, חדשות 2)
שמח בתל אביב | צילום: איתי עמיקם, חדשות 2