זרזיפי מים דקיקים - זה מה שיוצא מהברזים בבית משפחת פרסקי כבר יותר מחודשיים. הסיבה: חוב כבד שצברה המשפחה לאגודת המים במושב עשרת שבו מתגוררים בני המשפחה. עקב החוב, החליטה האגודה במושב להפעיל לחץ בלתי שגרתי על המשפחה - או תשלום מלוא החוב או שלחץ המים יופחת למינימום.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"חזרתי הביתה אחרי יום עבודה שגרתי ונכנסתי להתקלח", סיפר אב המשפחה בני פרסקי. "ראיתי שלא זורמים מים ועל הברז היו סימנים של מפתח. זה היה נראה שמישהו טיפל בו". לטענתו, הפחתת זרם המים פגעה אנושות בפעולות היומיומיות והבסיסיות של בני המשפחה. "אני כבר לא מדבר על מקלחת, אלא על דברים בסיסיים כמו שטיפת ידיים וכלים. אנחנו מושבתים לחלוטין. הגענו למצב שאנחנו לא יכולים לעשות את צרכינו בבית".

המדינה קבעה כללים - אך הניתוקים נמשכים

עמותת "ידיד" עתרה אתמול לבית המשפט בדרישה לחדש את זרם המים לבית המשפחה. בית המשפט נעתר לבקשה, אבל רק היום, כמעט יממה לאחר החלטת בית המשפט וחודשיים לאחר שהותקנה החסימה שהחלישה את זרם המים - היא הוסרה. "ההתנהלות של אגודת המים משקפת כאן בעצם את שנוצרת כשאין כללים - זה מערב פרוע, כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה", טענה עו"ד יעל כהן רימר מהמחלקה המשפחתית בעמותה.

כבר לפני 12 שנים, כשחוקק חוק תאגידי המים, אמורים היו לנסח כללים לניתוקי מים מחייבים. בפועל, כל תאגיד פועל על דעת עצמו. יש תאגידים שאינם מנתקים כלל ויש תאגידים שמנתקים מאות בני אדם בחודש - כמו תאגיד "הגיחון" בירושלים. לדברי עו"ד דבי גילד חיו מהאגודה לזכויות האזרח, ישנן דרכים נוספות באמצעותן יכולים תאגידי המים לגבות את חובותיהם. "הפתרון המתבקש באמת הוא לגבות את החובות באמצעות הדרכים המקובלות של הוצאה לפועל ולהמשיך לספק מים", אמרה גילד חיו.

תאגידי המים אינם מתחשבים כלל במצבה של משפחת פרסקי. ברשות המים ביקשו לקבוע כללים, לפיהם נכים וקשישים יהיו חסינים מניתוקי מים. חברי כנסת בוועדת הכלכלה, שאמורה לאשר את הכללים, דורשים לאסור כליל את ניתוקי המים בטענה כי מדובר במצרך קיומי. וכך הסחבת נמשכת - וגם הניתוקים.