אחרי פיצוצה של פרשת הקרקעות בה היה מעורב האלוף יואב גלנט, יצאנו לבדוק את "האחוזות" בהן חיו הפוליטיקאים ואישי הציבור לשעבר, והצלחנו לגלות שגם בעבר הייתה פלישה לקרקעות מחד, ומאידך ראשי ממשלה שישנים על מיטות סוכנות בדירות קטנות במרכז ת"א.

"הוא היה מסתכל מהחלון, ומנופף לחלון לעוברים ושבים", מספרת חני הרמולין, מי שהיום מנהלת את המוזיאון ע"ש דוד בן-גוריון, ממנהיגי היישוב ומי שהיה ראש הממשלה הראשון של ישראל. בן-גוריון חי עם אשתו פולה במשך שנים בדירה הקטנה הסמוכה לים, ומשם אף יצא לפני 62 שנים להכריז על עצמאותה של ישראל.

הראוותנות משפיעה על מספר הקולות?

"המדינה השתנתה, אנשים מרשים לעצמם לאכול טוב ולרכוש נדל"ן, אין סיבה להתבייש בכך", אומר דרור הלוי, יזם מגדלי אסותא. "אנשים שעבדו קשה כל חייהם מגיע להם לחיות באיכות חיים גבוהה", הוסיף הלוי, שהקים פרויקט בלב ת"א אליו יעבור בקרוב שר הביטחון אהוד ברק, היישר ממגדלי אקירוב.

ואגב מגדלי אקירוב, שעל המעבר אליהם זכה ברק לביקורת נוקבת, ישנה סבירות שהמעבר פגע בו בבחירות בשנת 2009. "אמרתי לו להיפרד מהדירה", מספרת ד"ר גלילי-צוקר, מומחית לתקשורת פוליטית, "הסברתי לו שזה יפגע בו - אבל הוא לא היה מוכן לשמוע". ד"ר גלילי-צוקר הוסיפה כי ככל שיש ריחוק גדול יותר בין הבוחר לנבחר, הנבחר הוא זה שנפגע בסוף.

גלנט לא היה הראשון

משה ליכטמן, פרשן הנדל"ן של גלובס, הראה כי גלנט לא היה הגנרל היחיד שפלש לכאורה לשטחי ציבור. "זהו שטח ציבורי פתוח", מצביע על שטח שנמצא מאחורי רחוב יואב בשכונת צהלה שבצפון ת"א. "כנראה שהוא הרגיש שיש לו עליונות על פני האחרים". השטח שפלש אליו דיין הוחזר לציבור לאחר שמכר את הבית.

ולסיום, תמיד נוכל לצקצק בלשוננו ולהגיד שפעם היה כאן טוב יותר. אבל ד"ר חלמיש, היסטוריונית מהאוניברסיטה הפתוחה מסכמת את הנושא הזה בצורה הטובה ביותר. "בעבר אנשים עשו מעשים שאנחנו חושבים שלא ראויים והתביישו בהם. עם הזמן איבדנו את הבושה".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק