האם השופט חסין מפני החוק? (צילום: Sebastian Duda, Shutterstock)
שלטון וחוק | צילום: Sebastian Duda, Shutterstock

ראש ממשלת ישראל לשעבר אהוד אולמרט זוכה היום מרוב ההאשמות שיוחסו לו, אבל נמצא אשם בהפרת אמונים. האם לישראל יש סיבה להתגאות בעובדה שאיש לא נמצא מעל החוק? או שמא להתבייש שמספר לא מועט מהעומדים בראשה - הם פושעים. הנה סקירה של כמה מהדמויות הבולטות בהנהגה הישראלית שהורשעו, או נאלצו לעזוב את משרותיהם, בגלל התקלות עם רשויות החוק.

"זה היה רגע מאוד משחרר". אולמרט לאחר הכר (צילום: חדשות 2)
אהוד אולמרט | צילום: חדשות 2

נשיא המדינה לשעבר משה קצב, נשלח לכלא בדצמבר 2011 אחרי שהורשע באונס והטרדה מינית שביצע בימים שבהם כיהן כשר - בסוף שנות התשעים. קצב עמד בבית המשפט מול שלוש נשים שונות שהתלוננו על התוקפנות המינית של הבכיר כלפיהם, בימים שבהם הן היו כפופות למרותו.

בחודש יולי 2010 הורשע חבר הכנסת צחי הנגבי בעבירת מתן עדות שקר. הנגבי הוא אחד מראשי מפלגת קדימה וחבר תנועת הליכוד לשעבר, שכיהן בין היתר כשר משפטים, השר לביטחון פנים וראש ועדת החוץ והביטחון. אחרי הרשעתו הנגבי נאלץ לעזוב את הכנסת ה-18, אך הוא יוכל לשוב ולהיבחר בכנסת הבאה.

הנגבי. ביקורת (צילום: חדשות 2)
צחי הנגבי | צילום: חדשות 2

שר האוצר לשעבר אברהם הירשזון, נשלח לחמש שנים וחמישה חודשי מאסר בחודש יוני 2009. גם הירשזון היה בעברו חבר בתנועת הליכוד ואחר כך עבר לקדימה. לפני ימיו הפוליטיים הוא שימש כיו"ר קופת חולים לאומית. הירשזון נשלח לכלא לאחר שנמצא אשם בעבירות גניבה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הפרת אמונים, הלבנת הון ורישום כוזב במסמכי תאגיד. הירשזון לא רק משלם רק בתקופת מאסר - הוטל עליו גם קנס כספי. על פי הפרסומים הירשזון שלשל לכיסו יותר מ-500 אלף דולר מקופת הסתדרות העובדים הלאומית.

לא הגיע. הירשזון האב (צילום: חדשות 2)
אברהם הירשזון | צילום: חדשות 2

שר הבריאות ושר העבודה והרווחה לשעבר שלמה בניזרי, כיהן כחבר כנסת מטעם מפלגת ש"ס מהכנסת ה-13 עד לכנסת ה-17. ב-2008 הוא הפסיק את כהונתו אחרי שהואשם והורשע בקבלת שוחד, בהפרת אמונים, שיבוש מהלכי משפט ועוד. באפריל בית המשפט גזר על בניזרי 18 חודשי מאסר. אחרי ערעור בית המשפט העליון החמיר את עונשו לארבע שנות מאסר וקנס כספי.

שלמה בניזרי (צילום: חדשות 2)
שלמה בניזרי | צילום: חדשות 2

שר המשפטים לשעבר חיים רמון, שכיהן גם כיו"ר ההסתדרות וחבר בתנועות העבודה וקדימה, היה אחד האנשים שסומנו כמועמד אפשרי לראשות הממשלה. אך רמון הורשע ב-2007 במעשה מגונה ללא הסכמה, אחרי שניסה לנשק צעירה בכוח. הוא ריצה עונש של עבודות שירות וחזר לכהן בכנסת ובממשלה.

גונן שגב, רופא במקצועו, נבחר לכנסת ברשימת מפלגת צומת, וכיהן כשר האנרגיה והתשתיות בממשלתם של יצחק רבין ושמעון פרס. ב-2005 שגב הושלך "מאיגרא רמא לבירא עמיקתא", לאחר שנידון לחמש שנות מאסר. שגב הורשע בניסיון להבריח 30 אלף כדורי אקסטזי לישראל מהולנד, בזיוף דרכון דיפלומטי ובניסיון להונות חברת אשראי. שגב שוחרר מהכלא ב-2007, אבל לא חזר לפוליטיקה.

צפו בסיפורים המעניינים של 8.5 לאורך השנים (צילום: חדשות2)
גונן שגב | צילום: חדשות2

יצחק מרדכי, כיהן כשר הביטחון והיה אלוף פיקוד צפון. אחרי 32 שנות שירות בצה"ל מרדכי הוגדר ככוכב עולה בפוליטיקה הישראלית, אבל במאי 2000 הוא נאלץ לפרוש מהחיים הפוליטים, אחרי שהיועץ המשפטי החליט להעמיד אותו לדין בגין הטרדה מינית וביצוע מעשים מגונים. בית המשפט הרשיע את מרדכי בביצוע עבירות מין נגד שלוש נשים, בהן מעשה מגונה שביצע ב-1992 בחיילת ששרתה תחתיו, מעשה מגונה שביצע בפעילה פוליטית ב-1996, בעת כהונתו כשר ביטחון.

עזר וייצמן, מי שהיה אחת הדמויות הנערצות בישראל, וכיהן בתפקיד הרם ביותר - נשיא מדינה. ויצמן שימש גם שר ביטחון, חבר כנסת והקים ופיקד על חיל האוויר הישראלי, הפך גם הוא לחלק מרשימה שחורה של בכירים שנחשדו בפלילים. ב-1998, שלוש שנים לפני סוף כהונתו השנייה, פרקליטות המדינה טענה שקיבל יותר מ-300 אלף דולר כמתנות מאנשי עסקים מ-1985 עד 1993. האישומים נגד ויצמן לא הגיעו לבית המשפט, והוא נפטר בחזקת זכאי ב-2005.

אריה דרעי כיהן כשר הפנים והנהיג את מפלגת ש"ס. ביוני 1993 הוגש נגדו כתב אישום שכלל עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה ורישום כוזב. דרעי נותר בתפקידו למרות כתב האישום שהוגש נגדו, ורק בספטמבר 1993 נקבע בעקבות עתירה לבג"ץ כי הוא לא יכול להמשיך לכהן בממשלה. רק אחרי שבע שנים של דיונים ומאבקים משפטיים, בספטמבר 2000, דרעי נכנס לכלא ושוחרר ביולי 2002.

אהוד אולמרט, כיהן כראש עיריית ירושלים בין השנים 1999 עד 2003. הוא כיהן כשר התמ"ת והפך לראש הממשלה ב-2006. שנתיים אחר כך הוא נאלץ להתפטר, לאחר שהועלו נגדו חשדות על שחיתות. במשך חמש שנים התנהל נגדו משפט, שהגיע היום לסופו כשבית המשפט אימץ רק אישום אחד, ולא מדובר באישום שבגללו עזב אולמרט את משרתו במשרד ראש הממשלה. הבוקר, הוא זוכה בשתיים משלוש הפרשיות בהן הואשם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק