מחאת עובדי הרדיו. ארכיון (צילום: ועד עיתונאי הרדיו בתל אביב)
מחאת העיתונאים בקול ישראל | צילום: ועד עיתונאי הרדיו בתל אביב

לאחר שהקימו הבוקר (ד') משמרת מחאה מחוץ למתחם רשות השידור ליד בסיס הקריה בתל אביב, הפסיק ועד עיתונאי הרדיו בתל אביב את שידורי התכנית "הכל דיבורים" ברשת ב'. העיתונאים מוחים על הדרה לטענתם של חלק מהם משידורי התכנית מזה כשנה וחצי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

עורך התכנית "הכל דיבורים" הוא שקובע מי השדרנים שישדרו בה, אך לטענת ועד העיתונאים - ההחלטות נובעות משיקולים פוליטיים ולא מקצועיים. הבוקר הפסיקו אנשי ועד העיתונאים את שידור תכנית האקטואליה ובמקומה הושמעה מוסיקה ותשדירים ברצף. מהדורת החדשות של השעה 11:00 שודרה כרגיל, ולאחריה הודיעה הקריינית נאווה סביון: "הרשת ממשיכה לשדר מחרוזת שירים".

"בעקבות הצעד הברוטלי של הנהלת רשות השידור והפעלת מאבטחים כנגד העובדים, עיתונאי הרדיו, הורה ועד עיתונאי הרדיו בתל אביב על הפסקת שידור התוכנית", נמסר מהוועד.

רצף שירים במקום "הכל דיבורים" (צילום: ועד עיתונאי הרדיו בתל אביב)
רצף שירים במקום "הכל דיבורים" | צילום: ועד עיתונאי הרדיו בתל אביב

 "גמרו את הטלוויזיה, עכשיו תורו של הרדיו"

"זהו יום שחור בתולדות קול ישראל", אמר יושב ראש ועד עיתונאי הרדיו בתל אביב, עורך הדין ברוך אסקרוב. "גמרו את הטלוויזיה, עכשיו תורו של הרדיו. די למקורבים". אסקרוב הסביר כי "מאז שירון דקל עזב מביאים רק אנשי טלוויזיה. הביאו את נועה ברק ועכשיו את אמיר איבגי, ופעם אחר פעם מדירים אותנו, את השדרים של רשת ב'. זה לא נגדם באופן אישי, אבל לא יתכן שידירו אותנו לחלוטין. אולי היינו צריכים לעשות את זה כבר לפני 16 חודשים, מה שראיתם היום זו רק ההתחלה".

מרשות השידור נמסר בתגובה כי "מדובר בצעד שחוצה את גבולות המאבק הסביר, העניין יטופל במישור המשמעתי. מנהל קול ישראל חוזר ומדגיש שהסמכות הבלעדית לשיבוץ מגישים היא של ההנהלה ולא של ועד העובדים, נקודה זו הובהרה לא אחת. לקיחת החוק לידיים על ידי הוועד מוכיחה יותר מכל את העובדה שרפורמה ברשות הולכת ומתרחקת, ולעומתה סגירת קול ישראל הולכת ומתקרבת. הנהלת הרשות לא תאפשר אנרכיה, גם במחיר סגירה מוחלטת. לציבור משלמי האגרה מגיע יותר".