לפני יותר משש שנים היה עורך חדשות החוץ של חדשות 2, ערד ניר, הכתב היחיד בעולם ששידר ממטה נאס"א בארה"ב בעת שמעבורת החלל קולומביה אמורה היתה לנחות. ברגעים הראשונים, לאחר שהתברר שיש בעיה, ולא ברור מה עלה בגורל המעבורת, עמד ניר בפני דילמה עיתונאית: איך לשדר ומה.

"השידור הכי קשה שלי היה בהתרסקות מעבורת החלל קולומביה כשאילן רמון היה עליה", מספר ניר ל"מאחורי הקלעים" של חדשות 2 באינטרנט. "אני הייתי שם שדר יחיד בעולם בשידור חי ואמרתי בזהירות: 'הכרוז אומר שיש בעיה עם החללית, לא ברור מה קורה עם המעבורות קלומביה'".

ניר מסביר: "אתה צריך להחליט איך אתה מעביר את זה ובאיזו צורה למדינה שלמה שמחכה לאסטרונאוט הישראלי הראשון".

רמון היה צעיר הטייסים שהשתתף בתקיפת הכור בעירק

אילן רמון, הטייס שהיה לאסטרונאוט הישראלי הראשון שהמריא לחלל, נולד בעשרים ביוני 1954 ברמת גן. בשנת 1972 החל את שירותו הצבאי בקורס הטייס של חיל האוויר, אותו סיים כחניך מצטיין.

לרמון עבר קרבי מפואר. ב-1981 הוא היה צעיר הטייסים שהשתתף בתקיפת הכור בעירק - פעולה נועזת שזכתה להערכה רבה בישראל ובעולם כולו. במשך שירותו בחיל האוויר הוא צבר יותר מ-4,000 שעות טיסה.

בעקבות הסכם שנחתם בין חיל האוויר לסוכנות החלל האמריקנית נאס"א, נבחר רמון להיות הישראלי הראשון שימריא במעבורת לחלל. ב-1998, חמש שנים לפני מועד ההמראה, עבר רמון עם רעייתו רונה וארבעת ילדיו לארצות הברית, שם החל באימונים הארוכים לקראת נסיעתו המתוכננת לחלל.

ב-16 בינואר 2003 המריאה מעבורת החלל קולומביה למשימה STS מאה ושבע. על סיפונה היו רמון ועוד שישה אנשי צוות. במשך שבועיים כמעט שהו השבעה בחלל וביצעו מחקרים שונים. אולם המשימה הזו הסתיימה באסון. המעבורת, אשר הייתה אמורה לנחות ב-1 בפברואר התפרקה בשל תקלה במהלך הכניסה לאטמוספירה. כל שבעת אנשי הצוות, בהם גם רמון, נהרגו.

הצטרפו ל"חדשות 2" בפייסבוק