מומלץ להתרחק ממקורות אור (צילום: ירון עיני)
רוצים לראות את המטר? צאו מהעיר. ארכיון | צילום: ירון עיני

שמיים זוהרים: מי שייצא הלילה החוצה ויביט למעלה יוכל לצפות במחזה מרהיב - גשם של מטאורים. מדובר בתופעה מרהיבה שחוזרת מדי שנה בין התאריכים 11-13 באוגוסט, כשכדור הארץ חוצה את מסלולו של כוכב השביט "סוויפט-טאטל" ממנו משתחררים חלקיקי אבק וקרח.

צלמו את מטר המטאורים והעלו את התמונות לדף הפייסבוק של חדשות 2

כשכדור הארץ חולף בעננה הזו, החלקיקים חודרים במהירות עצומה לאטמוספירה ונשרפים. כתוצאה מכך הם נראים למי שמרים את ראשו לשמיים ככוכבים נופלים, שזוהרים לזמן קצר של עשירית השנייה עד לשתי שניות. למטאורים הללו קוראים "פרסאידים" משום שהם חודרים לאטמוספירה מעל האופק הצפון מזרחי, מכיוון קבוצת הכוכבים פרסאוס. בשעות השיא קצב המטאורים צפוי להגיע לכ-100 בשעה, כך שלא תהיה לכם אפילו דקה אחת משעממת.

למי שיחמיץ - אפשר גם מחר

המטאורים צפויים להופיע במהלך כל הלילה, אך השיא יגיע לקראת חצות. אורם של המטאורים חלש מאוד רוב הזמן ולכן על מנת ליהנות מתנאי צפייה מושלמים, יש להתרחק מהערים ולצאת למדבר או למקום חשוך ומרוחק. זאת, בגלל האור הרב שבאזורים עירוניים, שמוחזר מהלחות באוויר, מהאבק ומפיסות פיח. לתופעה זו קוראים "זיהום אור" והיא תפריע לכם להבחין במרבית המטאורים שיעברו בשמיים.

אם לא תצליחו לצפות הלילה בגשם המטאורים תוכלו לעשות זאת גם מחר בלילה. בין המקומות המומלצים לצפייה: פארק תמנע בערבה, שם גם מתקיימת תצפית מאורגנת של האגודה הישראלית לאסטרונומיה, הר הנגב והנגב בכללותו, בקעת הירדן ומדבר יהודה בחלקיו הגבוהים. על חוף הים אמנם אין תאורה ישירה בחלק מהמקרים, אולם גם שם קיים זיהום אור.

צלמו את המטר ושלחו לנו בפייסבוק ובאינסטג (öéìåí: חדשות 2)
צלמו את המטר ושלחו לנו בפייסבוק ובאינסטג | öéìåí: חדשות 2
כך תצלמו את המטאורים

שי פוקס, העוסק בצילום כבר 15 שנה, ריכז כמה טיפים חשובים לצילום מטר המטאורים:

• חובה לצאת למקום חשוך מאוד. כל פנס רחוב או רכב חולף עלול למנוע את ההזדמנות לצילום המיוחד הזה.

• על המצלמה לעמוד על חצובה יציבה לחלוטין. הצילומים החדים והטובים ביותר מתקבלים על ידי שימוש במצלמות SLR (מצלמות בעלות האופציה להחלפת עדשות).

• כיוון העדשה: יש לכוון על הצמצם הסגור ביותר ואת הפוקוס על מצב "אין סוף".

• כיוון המצלמה: יש לכוון על מצב B - צילום ממושך. לאחר מכן תכנתו את המצלמה לצילום עצמי עם טיימר.

• כוונו לפריים הרצוי ולחצו באופן רצוף מבלי לעזוב. בשניות בהן הטיימר סופר לתחילת החשיפה, החדירו קיסם שיניים שיצמיד את לחצן הצילום (Shutter) וישאירו במצב צילום. למעשה קיבלתם מצלמה יציבה עם תריס פתוח, עד שתחליטו שזמן הצילום הספיק. לאחר כשעה, משכו בעדינות מרבית את הקיסם להפסקת פעולת הצילום. שימו לב: כל תנועה של העדשה בשלב הזה תגרום להורדה בחדות התמונה.

• אם ברשותכם מצלמה בעלת שלט רחוק, ניתן לבצע את אותה הפעולה בעזרתו מבלי להשתמש בקיסם. בצילום תראו "שבילי כוכבים" הנובעים מתנועתו הסיבובית של כדור הארץ. אם יחלפו מטאורים בפריים, תראו פסי אור החוצים את כיוון שבילי הכוכבים.

• טיפ נוסף לשיפור התמונה: על מנת שהצילום לא יהיה משעמם, ניתן להכניס עצם נוסף לפריים שיכניס עומק לתצלום. עצמים כמו עצים, קו רכס או סלעים יאפשרו לכם להפיק צילום ייחודי.

צילמתם תמונות? העלו אותן לדף הפייסבוק של חדשות 2 או תייגו אותנו באינסטגרם channel2news#