למעלה מעשרת אלפים בני אדם מתאספים בכיכר לאות תמיכה והזדהות עם תושבי הדרום: בשעה זו נערכת בכיכר רבין בתל אביב הפגנת ענק להבעת סולידריות עם תושבי שדרות ועוטף עזה, תחת השם "לא שותקים באדום". בכיכר נמצאים יותר מעשרת אלפים מתושבי עוטף עזה, ויחד איתם עוד רבים אחרים שהגיעו להביע תמיכה בתושבים, שחיים תחת איום הרקטות והמנהרות מהרצועה. שידור חי באתרי חדשות 2 Online.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

תושבת נתיב העשרה שהגיעה לכיכר, סיפרה לחדשות 2 Online: "דין הדרום כדין המרכז. אנחנו לא יודעים מה יקרה ביום שני, כשתסתיים הפסקת האש. כמו שאתמול לא ידענו איפה להשכיב את הילדים - בחדר או בממ"ד".

תושבת היישוב שנמצא ממש על גבול עזה התרעמה - ותהתה איך ייגמר סבב הלחימה הנוכחי: "אנחנו תלויים בחמאס במקום שנכתיב מדיניות. אנחנו כוססים ציפורניים במקום החמאס. באים אלינו קצינים ונציגים ומנסים להרגיע, אבל לא תמיד זה עוזר. חייב להיות לזה סוף. איזה סוף? את זה אנחנו לא יודעים".

בטרם החלה העצרת, יצאו ראשי היישובים של עוטף עזה לפגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו שאמר להם כי אם הסוגייה לא תיפתר באופן מדיני,  המבצע יימשך ולא יתאפשר עוד טפטוף של ירי רקטות.

הכסף יילך למימון הפגנות (צילום: חדשות 2)
ילדי הדרום בכיכר, הערב | צילום: חדשות 2

בעצרת, שמנחים אורלי וילנאי וגיא מרוז, נאמו ראשי המועצות האזוריות שנמצאות תחת אש כבר 14 שנה: חיים ילין, ראש המועצה האזורית אשכול, יאיר פרג'ון, ראש מועצת חוף אשקלון, אלון שוסטר, ראש המועצה האזורית שער הנגב ותמיר עידאן, ראש מועצת שדות נגב.

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב, המארחת את העצרת בכיכר רבין, נאם גם הוא בעצרת ואמר: "אני קורא לממשלה - עטפו את העוטף, קודם כל באהבה, אבל יותר מזה - בדיור, בחינוך, בתעסוקה, בפיתוח - לא פחות מאשר בביטחון".



"כולי תקווה שהקברניטים שלנו יבינו סוף סוף את אחריותם לשלומם של תושבי עוטף עזה, אבל גם את מגבלות הכוח ואת ההבנה שיש להשיג הסדר עם שכנינו", הוסיף חולדאי. "זו דרך שאין לה תחליף. מקווה שהאדום יתחלף במהרה לירוק, ירוק השדות שתוכלו לעבד בשלווה".

מיד אחריו נאם אלון דוידי, ראש עיריית שדרות. "אנחנו לא מוכנים עוד לקבל את המצב הבלתי נתפס בו לאורך שנים יורים עלינו רקטות, ועכשיו גם חופרים לנו מנהרות תחת הרגליים", אמר דוידי. "טפטוף זה לא תכנית עבודה. אנחנו עייפים מהבטחות והצהרות, וחוששים מהסכמים מדיניים ששוב יסתיימו בפשרה - פשרה על חיינו ועתידנו. דמנו לא הפקר!".

ראש המועצה האזורית אשכול, חיים ילין, עלה לבמה נרגש ואמר: "מדינה ריבונית חייבת להגן על ביטחון תושביה, גם אלו החיים בפריפריה - גם אם אנחנו מעטים ולא מהווים מנדט פוליטי למפלגה כלשהי. מדינה לא יכולה לאפשר לטרור לשבש את שגרת חיי תושביה. היום אנחנו עומדים כאן ביחד ואומרים לא עוד. הירי ושלל איומי הטרור לעבר יישובינו חייבים להיפסק. הירי לעבר יישובי הנגב הוא פגיעה בכל תושבי מדינת ישראל - זה המסר שבאנו להעביר".

ראש המועצה האזורית חוף אשקלון, יאיר פרג'ון, סיפר על פגישת ראשי המועצות עם ראש הממשלה נתניהו שנערכה זמן קצר לפני העצרת: "ראש הממשלה הדגיש בפנינו כמה חשובה הלכידות של עם ישראל סביב המטרה - הבאת השקט לארץ כולה. הוא גם אמר כמה חשוב להמשיך ולהשקיע ביישובי הדרום".

התושבים מבקשים שקט (צילום: חדשות 2)
התושבים מבקשים שקט | צילום: חדשות 2

פרג'ון הוסיף כי "זעם הטילים לא ישבית את החיות שלנו, לא ימנע מאזורנו לפרוח, לבנות, לשמוח ולהיבנות. אמרנו זאת אז ונאמר גם עתה - אנחנו נכונים לעזור גם לשכנינו לעשות כן. לא הרס וחורבן, אלא איכות חיים, פרנסה וקדמה לתושבים - גם לתושבי רצועת עזה. אני קורא לחבריי בעזה להרים את נס הקדמה והפרנסה ובחייאת אללה, כולנו נחיה כאן בשלום. השקט של הדרום הוא השקט של כל מדינת ישראל".

אלון שוסטר, ראש המועצה האזורית שער הנגב, הוסיף: "מזה 14 שנה, תושבי שער הנגב ושאר היישובים מתמודדים עם ירי מדי יום. המשמרת הזו מתארכת יותר מדי, שיעור האזרחות הזה מוכרח להסתיים, הפעמון כבר היה צריך לצלצל. אני פונה בתביעה מפורשת למדינה לעשות ככל שביכולתה להביא שקט מלא לאזור".

לדבריו הצטרף גם ראש המועצה האזורית שדות נגב, תמיר עידאן: "אנו תושבי עזה מבקשים בקשה פשוטה - לחיות ככל האדם, לגדל את ילדינו בשקט ובשלווה, לצאת לגני המשחקים ללא חשש, לגדל ירקות בשדותינו בלי פחד. גם בימים אלה השקט טרם הגיע ליישובינו, אנו מבקשים מתושבי מדינת ישראל היקרים להמשיך ולסייע לנו. המשיכו עם הסולידריות והאחדות. בכך מתבטאת העמידה לאורך זמן. המילה 'התרגלנו' לרקטות וטילים צריכה להימחק מהלקסיקון".

עוד נאמו תושבים מעוטף עזה, בהם נערות משדרות ומנחל עוז, שישמיעו את קולם של הילדים החיים תחת איום הרקטות. במהלך ההפגנה הופיעו הלהקות "טיפקס" ו"כנסיית השכל" שמקורן בשדרות, וגם להקת "איפה הילד" והזמרים רועי נויפלד וקרן פלס.

הרחובות שנסגרו בשל העצרת בכיכר רבין בין 18:00 ל-23:00: אבן גבירול מארלוזורוב עד שאול המלך, בלוך, רמברנדט, דוד המלך, צייטלין, מלכי ישראל, גורדון, הדסה ובן גוריון משלמה המלך ועד אבן גבירול. חניות לרכבים פרטיים בחניוני רחוב דובנוב, היכל התרבות, חניון הרכבת וחניון השקם.

בהכנת הידיעה השתתפו: מאור רוזנשטיין, תמיר סטיינמן ואהרן ברנע.