מנוף בנייה – בתוך החצר (צילום: דורון כהן)
מנוף בנייה – בתוך החצר | צילום: דורון כהן

מה תעשו אם יום אחד תגלו שמנוף בנייה ענק מוצב מעל לחצר ביתכם? זה בדיוק מה שקרה לבני משפחת כהן מאשדוד, שטוענים כי מאז החלו עבודות הבנייה סמוך לדירתם - חייהם אינם חיים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לפני כמה שנים רכש דורון כהן דירת גן עם חצר, בשטח של 300 מטר ברחוב נפתלי בעיר. לפני שבעה חודשים החלה חברת קבלן לבנות בניין מגורים חדש, בצמוד לבניין בו מתגוררת המשפחה. לטענת כהן, הקבלן הציב במקום עגורן שמפזר בחצרם שברי בטון ומתכת - המסכנים אותו ואת שלושת ילדיו הקטנים.

"הקבלן הרים מנוף בשטח שלנו, מעל לראש שלנו", סיפר כהן. "אנחנו מרגישים שאנחנו גרים בתוך אתר בנייה. התלוננו לעירייה ואמרנו שזה מסוכן. בשבוע שעבר נפלה פלטת ברזל בחנייה של הבניין. יומיים אחרי זה התפוצץ צינור ממשאבת בטון שהייתה קשורה למנוף והשברים התפזרו בכל הבית. הילד שלי היה בגינה ואשתי אספה אותו במהירות לתוך הבית".

לאחר שהפניות לעירייה לא עזרו, שכרה המשפחה את שירותיו של עורך דין שהגיש בקשה לצו מניעה לבנייה. במהלך הדיון בבית משפט השלום באשדוד הוצגו חוות דעת של מומחים מטעם הקבלן והמשפחה. השופטים קבעו כי לא קיימת סכנה במקום וכי לא ניתן לשנות את מיקומו של המנוף, לכן דחו את הבקשה לצו המניעה.

שברי בטון בחצר משפחת כהן (צילום: דורון כהן)
שברי בטון בחצר משפחת כהן | צילום: דורון כהן

המשפחה עברה להתגורר בבית מלון

"בשבוע שעבר כבר לא יכולנו לסבול את המצב ועברנו לבית מלון למשך ארבעה ימים", ציין כהן. "אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות. האסון בסוף יקרה. כל מי שפונים אליו מעביר אותנו מאחד לשני. לאף אחד אין פתרון לכלום. זה סכנת נפשות. השעון מתקתק עד שמישהו חס וחלילה ייפגע ואז יתעוררו".

כהן אמר כי חייו וחיי משפחתו משובשים והוא חושש להשאיר את ילדיו ללא השגחה. "יש תחושה של פחד", סיפר. "אנחנו חסרי אונים. יש לנו שלושה ילדים קטנים בבית ואנחנו רוצים לפנות למישהו שיוכל לעזור לנו. אני כבר לא יודע מה לעשות. אף אחד לא רוצה לגדל את הילדים שלו במקום כזה".

פרקליטה של המשפחה, עורך הדין חיים בן רם, אמר כי "צו המניעה נדחה על ידי בית המשפט בטענה שאין סכנה". לדברי בן רם, מפקחים מטעם העירייה הגיעו לדירה רק לאחר שנעשתה פנייה למשטרה. 

"בני המשפחה עברו להתגורר במלון כי אין מי שישגיח על הילדים בבית", הדגיש פרקליט המשפחה. "יש חשש שהם ייצאו לחצר".

מחברת "יחד הבונים" הבונה במקום נמסר בתגובה כי "הבטון שנראה בתמונות לא נפל מהמנוף, אלא נגרם מכשל בצינור משאבת בטון. התחייבנו בפני הדייר לסדר את הנזק שנגרם כתוצאה מכך ואף הצענו להקים בחצרו סכך מגן. בית המשפט דחה את צו המניעה שהגיש ומינה מומחה מטעמו שקבע כי המנוף מותקן על פי כל כללי הבטיחות. האיש מנצל את התקרית משאבת הבטון מאחר והוא מתנגד להצבת המנוף סמוך לבית - בניגוד להחלטת בית המשפט".

בהנהלת החברה הוסיפו כי "הגבלנו את הזוויות בהן פועל המנוף, כך שבלתי אפשרי שיעבוד מעל ביתו של הדייר. זהו המקום היחיד בו ניתן למקם את המנוף וכך גם קבע בית המשפט. הצעתנו לסייע לו עדיין בתוקף".

מעיריית אשדוד נמסר כי "מיקום המנוף תואם לתכנית המפורטת לנקיטת אמצעי בטיחות, החתומה על ידי מהנדס בטיחות ומהווה חלק ממסמכי ההיתר. כמו כן, עניין זה נדון על ידי בית המשפט אשר לא מצא לנכון להורות על הזזת מיקום המנוף, ובמקום שבית המשפט אמר את דברו ידי הרשות כבולות".