עשרות אלפי חירשים המחזיקים ברשותם מכונית משלמים מדי שנה אגרת רדיו, במסגרת הרישוי השנתי לכלי הרכב שלהם. זה נקרא תשלום נוסף: 125 שקלים שכל אחד מאיתנו משלם לרשות השידור. אפשר להתווכח אם יש תמורה לאגרה - אי אפשר להתווכח עם העובדה שהחירשים לא שומעים רדיו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"לא הבנתי למה אני צריך לשלם על משהו שאני לא משתמש בו. במיוחד כשמכירים למשל בפטור בטלוויזיה", אומר בועז אחד העם, חירש שהחליט לתבוע את משרד התחבורה על אגרת הרדיו.

"אגרת הרדיו ברשות השידור הוא אגף שמספק יותר הכנסות מההוצאות שהוא צורך. אגף הטלוויזיה הוא גירעוני, רשות השידור מאוד זקוקה למקורות ההכנסה האלה ומדובר במקור הכנסה של למעלה ממאה מיליון שקל לשנה", מסביר עורך הדין ברק הלוי, המייצג את התובעים נגד משרד התחבורה.

"הממשלה מרוויחה, החירשים - לא"

130 אלף איש בישראל מוגדרים חירשים ברמה גבוהה, אבל למרות פניות חוזרות ונשנות אף אחד לא חשב לפתור אותם מאגרת רדיו. "בפעם הראשונה ששלחתי מכתב לשר התחבורה זה היה בדצמבר 2007, זה היה אז ח"כ שאול מופז", נזכר עורך הדין הלוי.

גם שר התחבורה הנוכחי לא השיב לפניות החירשים, ואלה החליטו להגיש לפני מספר ימים בקשה לתביעה ייצוגית נגד אגף התחבורה ורשות השידור. "זה מאוד טיפשי. מה אנחנו יכולים ליהנות מזה?", תוהה יו"ר אגודת החירשים, בן ציון חן, "הממשלה מרוויחה מזה. הרשות, הטלוויזיה מרוויחים מזה - לא אנחנו".

ממשרד התחבורה נמסר בתגובה: "המשרד משמש צינור להעברת כספים בלבד". שר התקשורת והממונה על רשות השידור, גלעד ארדן מסר כי "מדובר בתשלום מעוות שנקבע בעבר הרחוק במסגרת חוק ישן וכי הוא מתכוון לפעול על מנת לבטל את התשלום".

מרשות השידור נמסר בתגובה כי "החוק בעניין קובע שאין זיקה כלשהי בהימצאותו או הימצאותו של מקלט רדיו ברכב לצורך התשלום הנוסף".