כמעט כל הורה עובד מכיר את התחושה הזו - הקונפליקט בין הרצון להיות עם הילדים, ומנגד לעבוד בקריירה תובענית. ניתוח של חברת "עוקץ מערכות" עבור תוכנית חסכון, שבדק שעוני נוכחות של יותר מ-10 אלפים עובדים שכירים, גילה באיזה מקצוע רואים הכי מעט את הילדים באמצע השבוע.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מבחינת כמות שעות עבודה, המובילים במשק הם המתמחים במשרדים של עורכי דין ורואי חשבון. הם עובדים בממוצע כמעט 11 שעות עבודה ביום, וכרבע מהם נשארים במשרד גם אחרי 8 בערב. אחריהם ברשימה נמצאות האחיות, שעובדות 10 וחצי שעות היום במשמרות. 40 אחוזים מהם יהיו בעבודה אחרי השעה 8 בערב, שיא בכלל המקצועות שנבדקו.

"יותר שעות עבודה לא בהכרח מעלה את פריון שעות העבודה של העובדים", סיפר עמי ברגמן, יו"ר "עוקץ מערכות". לדבריו, "מחקרים הוכיחו שהרבה מאוד פעמים עובדים הם יותר יעלים כשהם עובדים פחות שעות ויש להם יותר איכות חיים עם המשפחות שלהם".

גם בענף הפרסום עובדים שעות ארוכות ועד מאוחר, ובמשרדיהם של 90 אחוזים ממתכנתי ההיי טק, האורות דולקים גם אחרי שש וחצי בערב. צריך לציין שהנתונים האלו לא כוללים את שעות הנסיעה לבית וממנו, שעות שמקצרות עוד יותר את זמן האיכות המשפחתי.
ברשתות הקמעונאות מספר השעות שפוי קצת יותר, 8 בממוצע, ואת המחיר הם משלמים בדרך כלל בשכר, וגם שם עובדים עד מאוחר.

עו"ד דן לפידור, מומחה לדיני עבודה, הסביר את הבעייתיות של מעסיקים להעסיק שעות נוספות. "שכר שכולל שעות נוספות, רואים אותו כשכר רגיל בלבד, והמעביד חשוף לתביעה למימון שעות נוספות. לעומת זאת אפשר לפצל שכר באופן שהוא יכלול שכר רגיל וגמול שעות נוספות גלובליות, ואז המעביד יהיה חשוף רק להפרש".

לאילוצי הקריירה יש גם מחיר כלכלי. כשההורים מחוץ לבית שעות ארוכות צריך לשלם על סידור לילדים. אז אם אתם בצומת דרכים לפני בחירת מקצוע, קחו בחשבון לא רק את הצעת השכר, אלא גם את המחיר המשפחתי שהמשרה הבאה תגבה מכם.