עינת נווה, בת 36, היא עיוורת מלידה שאף פעם לא למגבלה הזו לעצור אותה. היא עובדת סוציאלית, בעלת תואר שני, נשואה ואימא לשתי בנות - שכולם רואים חוץ ממנה. עכשיו היא החליטה שהיא רוצה ללמוד לגלוש, ולרגע היא לא חשבה שהעיוורון יהווה מכשול.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"בים תמיד היה משהו שמשך אותי", היא מספרת. "בעלי ואני היינו שטים בסירות מפרש ותמיד כשהוא היה מספר לי על הגולשים בדרך זה נורא נורא סקרן אותי".

בהתחלה היא לא ידעה מה זה לחתור (צילום: החדשות)
בהתחלה היא לא ידעה מה זה לחתור | צילום: החדשות

נווה מתרגשת כשהיא מספרת על שיעורי הגלישה ועל ההרגשה כשהיא מצליחה לתפוס גל. "זה כמו החיים", היא מסבירה. "אתה ניגש למשהו ואתה צריך שיהיה לך את הביטחון בסוף לעמוד על קרקע יציבה".

"חושבת איך להסתדר בדרך אחרת" (צילום: החדשות)
"חושבת איך להסתדר בדרך אחרת" | צילום: החדשות

ללמוד גלישה זה לא דבר קל לאף אחד, בטח לא למי שלא רואה. "בהתחלה לא ידעתי שבגלל שעינת לא יכולה לראות אז לא מספיק שאני אדבר ואסביר לה שהיא צריכה לחתור", מסבירה מעיין סלמה, מדריכה בבית הספר לגלישה Aloha. "היא לא יודעת מה זה חתירה, היא בכלל לא יודעת איך זה נראה".

"העיוורון הוא חלק ממני" (צילום: החדשות)
"העיוורון הוא חלק ממני" | צילום: החדשות

הראייה עוזרת מאוד לגולש כדי לשמור על יציבות. בשל העיוורון, נווה צריכה להסתמך על חושים אחרים. "אני צריכה ממש להרגיש איפה האמצע של הגלשן כדי לנחות טוב ולא לצנוח לתוך הים", היא מסבירה.

"אני עיוורת מלידה, והעיוורון הוא חלק ממני", מסבירה נווה. "כשאני ניגשת למשהו אני לא חושבת איך אני אעשה אותו אם אני לא רואה - אני חושבת איך אני אוכל להסתדר בדרך אחרת".

ליצירת קשר עם הכתב: 

מתן חביליו -matanh@ch2news.co.il