מיקי גורדיס ב"חמ"ל הבייתי" (ארכיון) (צילום: מתוך ויקיפדיה)
מיקי גורדיס ב"חמ"ל הבייתי" (ארכיון) | צילום: מתוך ויקיפדיה

איש התקשורת והעיתונאי מיכאל (מיקי) גורדוס ("קשבנו מיקי גורדוס") נפטר היום (שלישי) בגיל 73. גורדוס, שהיה במשך שנים לחלק מנוף התקשורת הישראלית והיה לשם מוכר בכל סלון, עבד בתקשורת הישראלית והזרה במשך עשרות שנים. גורדוס הותיר אחריו אישה ושלוש בנות: מועד הלווייתו טרם פורסם. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לדף הפייסבוק שלנו

ראש הממשלה בנימין נתניהו ספד לו: "שמעתי בצער על פטירתו של 'קשבנו' מיקי גורדוס. ‏אדם ידען, שבמשך שנים ארוכות חיבר אותנו לחלקים רבים של העולם, טרום עידן האינטרנט. יהי זיכרו ברוך". גם הנשיא ריבלין חלק לגורדוס שבחים: "היה שלום מיקי גורדוס, קשבנו המיתולוגי, האיש שהביא למדינתנו קולות רחוקים עוד טרום ימי האינטרנט. היית באמת ובתמים האזניים של המדינה".

גורדוס החל את עבודתו בתקשורת בשנת 1968 ב"קול ישראל" ושימש כנציג של סוכנות הידיעות הצרפתית AFP בישראל. לאורך הקריירה הארוכה שלו חשף גורדוס מספר סקופים שהשפיעו רבות על המרחב הציבורי בישראל. גורדוס היה הראשון שדיווח על המבצע הצה"לי במהלכו חדרו לוחמים לנמל התעופה הבינלאומי בביירות ופוצצו מספר מטוסי נוסעים, פעילות שקיבלה את השם "מבצע תשורה".

גורדוס סיפר לאורך השנים כי נהג להאזין להקלטות ושיחות של מטוסים שטסו במרחבים אוויריים שונים. בשנת 1970 חשף גורדוס את רכבת החימוש הסובייטית שנשלחה למצרים, ושלוש שנים מאוחר יותר היה הראשון לדווח על חטיפת מטוס "אייר פראנס" לעיר אנטבה באוגנדה - שהסתיים בחילוץ החטופים במבצע יונתן.

רשות השידור בי-ם, ארכיון (צילום: פלאש 90, יונתן סינדל)
בניין רשות השידור, ארכיון | צילום: פלאש 90, יונתן סינדל

בתחילת שנות ה-90 גורדוס היה לראשון לזהות את תקיפות כוחות הקואליציה האמריקנית בעירק ואף הקדים את אגף המודיעין של צה"ל בזיהוי המתקפה. מספר שנים לאחר מכן היה הראשון שקיבל את הידיעות על ניסיונות ההתנקשות בנשיא מצרים חוסני מובארק - ידיעה בעקבותיה ננזף על ידי משרד החוץ המצרי.

בכתבה שפורסמה עליו ב"ביטאון חיל האוויר" סיפר גורדוס שלאורך השנים בחר שלא לפרסם ידיעות שעלולות לפגוע בביטחון המדינה. בנוסף היה נוהג לעדכן את הגורמים המודיעניים והמבצעיים בידיעות רלוונטיות שקיבל. גורדוס הפסיק לעבוד ברשות השידור לפני כ-3 שנים.