עובדי בזק הגיעו היום (חמישי) לקריית אונו במטרה לחסום בגופם את אנשי פרטנר מלהשחיל סיבים בגוב של בזק, בניגוד להנחיה של משרד התקשורת מהשבוע שעבר. למקום הגיעו נציגים של רשות ההגבלים ומשרד התקשורת כדי לוודא שהעבודות מתבצעות ללא הפרעה, אך רכבים ועובדים של בזק שיבשו את הניסיון להשתמש בתשתיות של החברה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

אנשי פרטנר הגיעו הבוקר עם קבלן שהיה אמור לסייע בעבודות, עם כל האישורים ובכפוף להודעה שנמסרה מראש. מיד לאחר תחילת העבודות החלו עשרות רכבי בזק ועשרות עובדים לחסום בגופם את המעבר בטענות שמדובר בסכנה בטיחותית. יצוין כי אנשי פרטנר הגיעו למקום עם האישורים הנדרשים.

הניסיונות של בזק למנוע את פיתוח התשתיות עבור גופי תקשורת אחרים עומדים כאמור בניגוד להנחיות של משרד התקשורת. "מדיניות המשרד בראשותי היא לאפשר המשך פיתוח התשתיות במדינת ישראל שיאפשרו אספקת תקשורת רחבת סרט לכל דורש למען ציבור הצרכנים", נמסר מלשכת השר איוב קרא. "לתושבי ישראל מגיע לעמוד בשורה אחת מבחינת יכולות התקשורת עם המדינות המתקדמות בעולם".

השר קרא אף שוחח עם יו"ר דירקטוריון בזק דוד גרנות וביקש להורות לעובדים להפסיק באופן מידי את ההתנגדות לפריסה. ממשרד התקשורת נמסר כי עובדיו "נחושים לאפשר לחברות לפרוס תשתית כך שתתקיים תחרות לרווחת הצרכן".

האפשרות להשתמש בתשתיות של בזק נוסדה ב"רפורמת השוק הסיטונאי" של השר גלעד ארדן, לפיה חברות תקשורת יוכלו להקים על גבי התשתיות הפיזיות של בזק תשתית עצמאית שאיתה יוכלו לספק שירותי תקשורת.

בדוח שפרסם מבקר המדינה לפני מספר חודשים נקבע כי מנכ"ל משרד התקשורת המורחק, שלמה פילבר, פעל בניגוד לאינטרס הציבורי וסייע לבזק להימנע מקידום סעיפי הרפורמה.

מבזק נמסר בתגובה: "לאור הכרזת ההסתדרות על סכסוך עבודה בבזק, פנתה החברה לבית הדין לעבודה בבקשה לקבלת צו מניעה. יצויין כי העיצומים בהם נוקטים העובדים מכוונים כלפי עבודות הפיתוח בהן עוסקת החברה, אך אין בהן כל פגיעה בפעילות השוטפת ובשירות הניתן ללקוחות החברה וללקוחות ספקי התקשורת האחרים העושים שימוש ברשת בזק. עילת הפנייה לביה״ד, היא הצורך בהמשך פעילות הפיתוח, זאת משום שבזק מחויבת בביצוע העבודות גם לספקי תקשורת אחרים".