לא קוטפים יותר כותנה, יש מכונה: בימים אלו, רגע לפני שהחורף מגיע, מסכמים את עונת קטיף הכותנה בישראל. אם בעבר היא נקטפה בידיים במאמץ רב, כיום משתמשים במכונה משוכללת - שפותחה כאן בישראל.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בקיבוץ משמר העמק ערכו השבוע את חגיגת קטיף הכותנה וסיכמו עונה ממוצעת עם כ-5000 דונם גידול בשותפות עם קיבוץ הזורע - כמות עצומה שנקטפה הודות למכונה החדשה.

איסוף קטיף כותנה (צילום: אסף סולומון)
צילום: אסף סולומון



"הצגנו לחברים את היכולות של המכונה המדהימה הזאת", מספר גיא שפירא, מנהל גידולי השדה בקיבוץ. "מי שבגיל צבא עוד זוכר שבתור ילד בקיבוץ הביאו אותו לקפוץ על חבילות הכותנה כדי להדק אותן, היום הילדים כבר לא מכירים את זה. המכונה עושה את הכל".

עד לפני כמה שנים, קטיף הכותנה היה דבר מסורבל שדרש כח אדם גדול, מספר טרקטורים ועגלות רבות כדי לשנע את התוצרת. אלא שפיתוח של חברת ג'ון דיר, יחד עם חברת "תמה" מקיבוץ משמר העמק, שינה את כל מה שהכירו עד אז - טרקטור יחיד שעושה את כל העבודה בעצמו ומייצר לבסוף חבילות עגולות יפות וקלות לשינוע.

למרות שמחירי הכותנה ירדו בשנה האחרונה, היא עדיין נחשבת לגידול חשוב. "היתרון הוא שכותנה יכולה להיות מושקית בכל סוגי המים כולל מי ביוב באיכות לא טובה וזה חשוב במציאות של מחסור במים", מספר שפירא.

איסוף קטיף כותנה (צילום: אסף סולומון)
צילום: אסף סולומון



לחברה משותפת של משמר העמק וקיבוץ הזורע - בר עבודות חקלאיות יש 4 קטפות מהסוג החדש, הן עובדות בכל רחבי הצפון ורק השנה היו אחראיות לקטוף כרבע מכל הגידולים בישראל.