נתניהו התקפל (צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות)
ראשי הקואליציה יצביעו ביום ראשון? | צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות

על רקע הודעת ראשי תאגיד השידור הציבורי כי הם יהיו מוכנים לשידור כבר בתחילת ינואר, ועל רקע יוזמות החקיקה לסגירת התאגיד, ערך הבוקר (חמישי) ארגון העיתונאים כנס חירום מיוחד למען הצלתו, בשכונת התקווה בתל אביב. ביום ראשון הקרוב, בישיבת ראשי סיעות הקואליציה, ייערך דיון על עתיד התאגיד וייתכן אף שתיערך הצבעה בנושא.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

ביום שלישי שיגרו ראשי תאגיד השידור הציבורי מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר האוצר משה כחלון, שאחראים על אישור חוק התאגיד החדש, ובו הודיעו שיהיו ערוכים ומוכנים לשידור ב-1 בינואר, בעוד תשעה שבועות. המשמעות בשיגור המכתב היא שנתניהו וכחלון, שעד כה לא דיברו באופן ישיר על דעתם בנושא, יצטרכו להודיע על עמדתם הרשמית כבר בשבועיים הקרובים.

במכתב נימקו ראשי התאגיד את החשיבות בעליית התאגיד לשידור ואמרו שהוא יחסוך כ-400 מיליון שקלים בשנה וכבר הוצאו כ-140 מיליון שקלים על הפקות מקור והקמת אולפנים בירושלים, תל אביב, מודיעין ובאר שבע. עוד נכתב כי בתאגיד יש גיוון בייצוג של החברה הישראלית ובין עובדיה יש חרדים, דתיים, ערבים ובני העדה האתיופית.

"לא אאפשר פעילותם במערכת החינוך". בנט (צילום: פלאש 90, חדשות)
"נתנגד לביטול התאגיד". בנט | צילום: פלאש 90, חדשות

המכתב יצר ככל הנראה בעיה מבחינת נתניהו והליכוד, שככל הנראה רצו קודם להעלות להצבעה את החוק שיזם יושב ראש הקואליציה דוד ביטן על ביטול תאגיד השידור הציבורי. אך כעת הסדר התהפך: נתניהו יאלץ קודם לתת את עמדתו בנוגע לתאגיד ורק אז יוכלו בליכוד להעלות את החוק להצבעה. 

יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט הבהיר הבוקר את עמדתו נגד הצעות החוק שנועדו להביא לביטול התאגיד. "אנחנו מתנגדים, התנגדנו, לא שיניתי את עמדתי", אמר בריאיון בגלי צה"ל. "החוק הזה יעלה לנו כמעט מיליארד שקלים, הביטולים הלוך חזור. מי יממן את זה? החינוך? הבריאות? אמרנו שהבית היהודי מתנגד לביטול התאגיד וכך נעשה".

"איך חיסכון כספי מוצג כבזבוז?"

בשבוע שעבר הפיץ ביטן, שהגיש הצעת חוק לביטול תאגיד השידור, תחשיב שמציג כמה כסף לדבריו תוכל המדינה לחסוך לו תחליט על ביטול התאגיד ועל התייעלות לרשות השידור. במסמך מפרט ביטן את עלויות התקציב הצפויות לשנים 2017-2018 בעקבות הקמת התאגיד החדש: 1.177 מיליארד שקלים להוצאות שוטפות, כ-1.2 מיליארד שקלים הוצאות פרישה של 1,050 עובדי רשות השידור ו-150 מיליון שקלים הוצאות פרישה של עובדי הטלוויזיה החינוכית. בסך הכל: 2.527 מיליארד שקלים.

מייד לאחר פרסום התחשיב הזה תקף השר גלעד ארדן את ביטן וטען כי ההפך הוא הנכון. "צר לי מאוד על פרסום הנתונים השגויים בתחשיב שהציג ח"כ ביטן לגבי ביטול התאגיד", כתב ארדן בעמוד הפייסבוק שלו. "עיינתי שוב ושוב בתחשיב ולא הצלחתי להבין איך חיסכון כספי מוצג בו כבזבוז ובזבוז מוצג כחיסכון כספי".