הקטל בדרכים כבר מזמן הפך למכת מדינה, ומסתבר שבין הנפגעים העיקריים מכך הם דווקא ילדים. מדוח חדש של עמותת "אור ירוק", עולה כי ישראל נמצאת במקום הראשון בשיעור הילדים שנהרגים בתאונות דרכים מבין המדינות המתקדמות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי הנתונים, ממוצע הילדים ההרוגים מסך כל ההרוגים גבוה בארץ פי שלושה מהממוצע והרוג אחד מכל עשרה - ילד. אחרי ישראל ובפער ניכר, ממוקמות ארגנטינה, אירלנד, צ'ילה וליטא.

לראשונה, אנו מפרסמים את רשימת הערים המסוכנות בישראל עבור ילדים בדרכים בשלוש השנים האחרונות. מבין שלושים הערים הגדולות, העיר המסוכנת ביותר היא חדרה. מיד אחריה ברשימה נמצאות חיפה, אום אל פאחם, בת ים ונצרת. תל אביב ניצבת במקום השמיני ואילו ירושלים נמצאת במקום ה-25.

דירוג הערים המסוכנות (צילום: חדשות 2)
דירוג הערים המסוכנות | צילום: חדשות 2

יו"ר עמותת "אור ירוק" שמואל אבואב אמר בתגובה כי "האויב החדש בדרכים של הילדים הם האופניים החשמליים - רבע מהמאושפזים מתאונת אופניים חשמליים היו ילדים מתחת לגיל 13. אבל על פי הנתונים מרבית הפגיעות הקטלנית של ילדים הן דווקא בתור הולכי רגל –  מה שמדגיש את חשיבות הלימוד למודעות לזהירות בדרכים, ואת הצורך בהגברת הזהירות של הנהגים".

כשבוחנים את הנתונים, מתגלה כי יש ממש בדבריו של אבואב: מדי יום נפגעים בישראל לפחות ארבעה בני אדם בתאונות בהן מעורבים אופניים חשמליים. בשנת 2014 נהרגו שני רוכבים, ואילו בשנת 2015 המספר הוכפל ונהרגו ארבעה בני אדם. מאז תחילת שנת 2016 נהרגו כבר תשעה רוכבים, אחד מהם נער בן 15 שנהרג בחודש שעבר בתאונה בפתח תקווה.

"אנחנו, הולכי הרגל, לא יכולים ללכת ברחובות", סיפרה חגית אוחיון, שפתחה את עמוד הפייסבוק "מחזירים את המדרכה להולכי הרגל". "זה לא רק רוכבים שנדרסים ונפגעים, אלו גם הולכי הרגל שאין להם חלופה", הוסיפה.