למרות הקרב על חוק הגיוס בין מסדרונות הכנסת, נראה שדווקא בפועל המציאות בשטח נראית שונה לגמרי. לישיבת ההסדר החרדית הראשונה של צה"ל התגייסו השבוע חיילים טריים וחדשים שישולבו במערך הסייבר בצבא.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בכל ערב בשנתיים האחרונות, לאחר שסגרו את ספרי הגמרא, הדליקו תלמידי הישיבה המיוחדת את המחשבים. הלימודים נועדו להתאים אותם בדיוק לצרכים של צה"ל והם יגויסו בהמשך ליחידות עילית מסווגות.

"בחיים לא הפריע לי ה'מה יגידו'", ציין ארי רוזנפלד שלומד בישיבה והתגייס השבוע. "איזו דרך יותר טובה יש מאשר גם לשרת וגם ללמוד תורה? גם כשאני משרת אני חוזר ללמוד תורה. זה הרגיש מאוד נכון".

רוזנפלד הביע צער על היחס לצעירים חרדים שמתגייסים לצבא, אך אמר כי הדבר לא ירתיע אותו. "אתה רואה מה קורה בשכונות החרדיות, איך צוחקים על חיילים חרדים", אמר. "זה לא נעים, הלוואי שהדבר הזה ייפסק. כל השנאה הזאת וכל הקטרוג".

בחור חרדי בלשכת גיוס (צילום: אורי לנז / פלאש 90, חדשות)
"הכל תלוי בהגדרה", גיוס חרדים (ארכיון) | צילום: אורי לנז / פלאש 90, חדשות

אחד האחראים למסלול הזה הוא הרב דוד בלוך. רב חרדי מבני ברק שהיה שותף להקמת הנח"ל החרדי לפני 20 שנה. לדבריו, השילוב בין גיוס ללימוד תורה הוא הדרך הנכונה.

"הכל תלוי באיך מגדירים חרדים", מבהיר הרב בלוך. "אם להיות חרדי זה אורח החיים הדתי, הנוסח, השפה הישיבתית - אז אנחנו חרדים. אם חרדי מוגדר כאחד שעושה הכל כדי לא להיות בצבא או כדי לא לעבוד אז אנחנו לא חרדים".

החיילים הטריים יצטרפו ל-5,000 החרדים שמשרתים כיום בצה"ל. במחזורים הבאים בישיבה המספרים כבר גדולים יותר, ואם זה יצליח - יוקמו ישיבות הסדר חרדיות נוספות. בימים שבהם חוזר הוויכוח הפוליטי על מתווה הגיוס, לפעמים רק צריך להסתכל על אותם צעירים שמהם מורכב השינוי.