אילוסטרציה (צילום: פלאש 90 - יהונתן סינדל, חדשות)
למצולמים אין קשר לידיעה | צילום: פלאש 90 - יהונתן סינדל, חדשות

יותר מ-40% מהנבחנים שניגשו לפני כחודש לבחינת ההסמכה של לשכת עורכי הדין כשלו בה. 1,943 מתמחות ומתמחים ניגשו לבחינה, מתוכם 1,467 ניגשו לבחינה לראשונה. רק 59.7% צלחו את הבחינה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

התפלגות הנתונים מצביעה על הצלחה גדולה באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטה העברית בירושלים. 96% מבוגרי האוניברסיטה התל אביבית שניגשו לבחינה עברו אותה, ו-94% מבוגרי האוניברסיטה הירושלמית שניגשו לבחינה צלחו את השלב הקריטי.

הבאות בטבלה הן אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בר אילן והמרכז הבינתחומי (85%), המכללה למינהל (76%), מכללת ספיר (75%), הקריה האקדמית קרית אונו והמכללה האקדמית צפת (45%), מכללת נתניה (44%), המרכז האקדמי למשפט ולעסקים רמת גן (41%), שערי משפט (40%) והמכללה האקדמית כרמל (36%). מבין הישראלים שלמדו משפטים בחו"ל וניגשו לבחינת ההסמכה בישראל, עברו אותה 9% בלבד.

התפלגות התוצאות לפי אוניברסיטאות
התפלגות התוצאות לפי אוניברסיטאות | צילום:

עם תום הבחינה נשמעו טענות של מתמחים רבים לפיהן הבחינה האחרונה הייתה קשה מהרגיל. כעת, לאחר פרסום התוצאות, מכחיש עו"ד אפי נוה, ראש לשכת עורכי הדין, את הדברים. "תוצאות הבחינה מלמדות כי מדובר בבחינה הוגנת ואף קלה למדי", הוא אמר. "כל הטענות והמחאות שהושמעו הינן טענות סרק ומקורן למרבה הצער בתעשיית המכללות אשר חלקן מקבל סטודנטים ללא שום סינון מינימלי".

"הפערים הקיצוניים בתוצאות הבחינה בין האוניברסיטאות וחלק מהמכללות לבין המכללות האחרות מדאיגים ומטרידים במיוחד, ועל כך יש לתת את הדעת ולפעול לכך שאותן מכללות יואילו להבין כי יש גבול לציניות ולרדיפת הבצע על חשבון סטודנטים תמימים המתקבלים ללא שום סינון מינימלי כשהמדד היחיד לקבלה ללימודים בהן הינו יכולתם של הסטודנטים לשלם שכר לימוד של 120 אלף שקל".