אלפי שיחות שווא והטרדות מתקבלות מדי חודש במוקדי החירום של המשטרה ומד"א. בכנסת החליטו להחמיר עם המטרידים ולקבוע קנסות גבוהים לכל מתקשר שיתברר כי דיווח על תלונת שווא.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

תקנות החוק בנושא הטרדות מוקדי החירום של ארגוני הסיוע קובעות כבר היום עונש מרבי של עד שלוש שנות מאסר בפועל למטרידים, אך למרות זאת איש אינו מיישם אותן בפועל.

על פי נתוני המשטרה 1 מכל 5 שיחות שמגיעות למוקד 100 מתבררות כתלונת שווא והטרדה. מדובר בכשני מיליון שיחות בשנה. במוקדי מד"א המצב חמור יותר: לפחות רבע מהשיחות שמתקבלות שם אינן עוסקות במצבי חירום אמיתיים כלל.

ברוב המקרים של שיחות ההטרדה הצוותים מצליחים לאתר את המתקשר ולחסום את קו הטלפון שלו לשיחות למוקדי החירום. עם זאת, לעתים תוכן השיחות אינו ברור מספיק כדי שהמוקדנים יוכלו להסיק בוודאות כי מדובר בדיווח שווא או הטרדה.

לאחרונה עברה בקריאה ראשונה בכנסת הצעת חוק ולפיה הקנס על קריאת שווא יעמוד על 14.5 אלף שקלים, בעוד שהקנס בגין הטרדות מגיע ל-75 אלף שקלים. מאחורי החוק עומדים חברי הכנסת מירב מיכאלי ועומר בר לב. בכנסת מקווים ששינוי החוק ירתיע את המטרידים, אך במשטרה מתריעים שלא יוכלו לעמוד בהגשת אלפי כתבי אישום פלילים מדי שנה.