ניצב ריטמן (צילום: חדשות 2)
"אבסורד הזועק לעין". ריטמן | צילום: חדשות 2

קצינת המשטרה שהתלוננה נגד ניצב רוני ריטמן תוקפת היום (שלישי) את החלטת המפכ"ל החדש רוני אלשיך להחזיר את ריטמן לתפקידו כמפקד יחידת להב 433, ומאיימת לעתור לבג"ץ נגד ההחלטה. "מדובר בהחלטה אומללה", אמרה עורכת דינה, אפרת נחמני בר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"היועץ המשפטי לממשלה קבע מפורשות שלו היה יכול, הוא היה ממליץ להעמיד את ניצב ריטמן לדין משמעתי, ורק מטעם טכני של התיישנות מקוצרת מונע ממנו לעשות כן", הוסיפה עו"ד נחמני בר.

עו"ד אפרת נחמני בר (צילום: ענת גבע-שרון)
עו"ד אפרת נחמני בר | צילום: ענת גבע-שרון

בביקורת שמתחה נגד החלטת המפכ"ל, טענה באת כוחה של המתלוננת, כי חזרתו של ריטמן לשירות בתפקיד החוקר מספר אחת היא אירונית. "הוא עצמו אמור לחקור או לפקח על חקירות בנוגע להטרדות מיניות", היא אמרה, "זהו אבסורד הזועק לעין".

"ההחלטה שערורייתית במיוחד לנוכח העובדה שהוא מוחזר לשירות באותו אגף שבו משרתות העדות האובייקטיביות שחיזקו את עדות המתלוננת", המשיכה הפרקליטה.

היא הדגישה כי המתלוננת מתכוונת לנסות למנוע את שובו של ריטמן למשטרה. "זהו יום עצוב ככל שהדברים נוגעים לשלטון החוק, כיוון שהמסר הוא שיש כאלו הנמצאים מעל לחוק", היא סיכמה. "אנחנו לא מתכוונים להשלים עם ההחלטה, ונפעל באמצעים העומדים לרשותנו".

שידור ישיר (צילום: הדס פרוש, פלאש 90, חדשות)
"החלטה אומללה". אלשיך | צילום: הדס פרוש, פלאש 90, חדשות

המשטרה: "ההחלטה התקבלה לאחר דיון רחב ומעמיק"

מוקדם יותר הבוקר הודיע כאמור מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך לריטמן שהוצא לחופשה כי הוא יוכל לחזור לתפקידו. במשטרה הדגישו כי החלטתו של אלשיך "התקבלה לאחר דיון רחב ומעמיק, במסגרתו הוצגו בפניו המלצות מחלקת משמעת באגף משאבי אנוש והמלצות הייעוץ המשפטי של המשטרה". ריטמן חזר לתפקיד הרגיש כבר הבוקר.

במרכז החקירה שהתנהלה במחלקה לחקירות שוטרים עמד חשד לפיו ריטמן הטריד מינית קצינה בחטיבת המודיעין לפני כחמש שנים והיא הסתיימה ללא המלצה על כתב אישום פלילי. היועץ המשפטי לממשלה יהודה ויינשטיין בחן את ממצאי החקירה, וחרף בדיקת הפוליגרף שעברה הקצינה המתלוננת בה היא נמצאה דוברת אמת, החליט שאין מקום לכתב אישום פלילי וגם ציין כי אין אפשרות להעמיד את ניצב ריטמן לדין משמעתי בשל התיישנות.

החלטתו של מפכ"ל המשטרה להחזיר את ריטמן לתפקידו מהווה מסר ברור נגד תלונות אנונימיות נגד קצינים, ואלשיך למעשה מצהיר בכך כי הוא סבור שנגד ריטמן הייתה קנוניה.