מאבק פוליטי? ברקת וכחלון (צילום: ראובן קופיצ'ינסקי, פלאש 90)
עימות פומבי בין האוצר לברקת | צילום: ראובן קופיצ'ינסקי, פלאש 90

ברקת החל לפטר עובדים - ובאוצר מאשימים אותו בהתעמרות בעובדים: הבוקר (חמישי) הודיעה עיריית ירושלים על פיטוריהם של 170 עובדי ניקיון ואיימה לפטר כ-2,000 עובדים נוספים בגלל "היעדר סיוע" ממשרד האוצר. באוצר לא נשארו חייבים וטענו: "ברקת מנסה ליצור רווח פוליטי על חשבון העובדים".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

העירייה שלחה מכתבי פיטורים ל-170 עובדי מערך הניקיון בעיר. בעירייה הזהירו כי כ-2,000 עובדים נוספים יפוטרו בכל העיר, בעקבות קיצוץ רוחבי בתקציב העירייה ובתמיכות במוסדות התרבות, הרווחה והחינוך.

גורמים במשרד האוצר דחו את טענות ברקת, לפיהן האוצר לא העביר תוספות ובכך חייב את העירייה לקצץ: לדבריהם, "אחרי שרק בחודש שעבר עשה בהם שימוש ציני, ניר ברקת ממשיך להתעמר בעובדים החלשים ביותר בעירייה שלו ולנהל מו"מ על גבם".

מכתב הפיטורים שנשלח לעובדים
מכתב הפיטורים שנשלח לעובדים | צילום:

האם האיום בפיטורים יוביל לשביתה בעיר?

עוד הדגישו במשרד האוצר כי ניתן אישור - וגם תקציב - לעיריית ירושלים לקלוט את אותם 170 עובדי ניקיון כעובדים מהמניין. "ברקת מסרב לקלוט את אלו משום שאינו רוצה שיהפכו לעובדים קבועים. משרד האוצר הגיע לסיכום עם עיריית ירושלים גם לגבי המשך תקצוב המאבטחים במוסדות החינוך אך כנראה שנושאים אלו אינם מעניינים את ברקת, שכל מטרתו היא יצירת רווח הון פוליטי על חשבון העובדים החלשים".

הקרב בין האוצר לברקת צפוי להמשיך, והגורמים במשרדו של כחלון הצהירו כי "משרד האוצר הוכיח כבר בעבר כי הוא דואג לעובדים החלשים יותר מכל גורם אחר. משרד האוצר ימשיך בדיונים המקצועיים עם עיריית ירושלים מתוך דאגה אמיתית לעתידה של העיר ולא מתוך גחמות אישיות ופוליטיות".

במקביל, עובדי העירייה איימו בשביתה אם הפיטורים נמשכים: יו"ר ועד עובדי העירייה ציון דהאן אמר בתגובה שאם יפוטר אחד מתוך 2,000 העובדים הקבועים של העירייה הוא ישבית אותה מיידית. יש לציין כי דהאן והוועד אינם קשורים לעובדי הניקיון שמועסקים בקבלנות.

אשפה מלאה ברחובות עיר (צילום: חדשות 2)
בקרוב שביתה ברחובות ירושלים? | צילום: חדשות 2

ברקת: "אחד הימים הקשים בחיי"

גם בהסתדרות זעמו: "מבדיקה שערכה ההסתדרות עם הנהלת משרד האוצר התברר באופן חד משמעי שמשרד האוצר אישר להנהלת עיריית ירושלים להמשיך ולהעסיק את עובדי התברואה ואף אישר את קליטת העובדים ממעמד של עובדי קבלן למעמד של עובדים בהעסקה ישירה. אנו מצרים על כך שעיריית ירושלים בוחרת לנהל את הקרב על תקציב העירייה מול משרד האוצר על גבם של כ-200 עובדים קשי יום".

ראש העיר ניר ברקת הסביר את המהלך: "ההחלטה קשה מנשוא, אך לצערי לא נותרה לנו ברירה. סירוב האוצר להעביר תקציבים לירושלים לא מאפשר לנו להמשיך את השירותים שהעירייה מספקת ואנו נאלצים לנקוט בצעד הקשה ביותר ולפטר עובדים הנחוצים לנו ולקצץ קשות בתמיכות העירייה במוסדות הרווחה, החינוך והתרבות שמשמעותם פיטורים של עוד אלפי עובדים בעיר".

"בתקופה של טרור ציפינו לקבל חיזוק נרחב יותר ולא כתף קרה. ללא העברת התמיכה הממשלתית לירושלים, לא יהיה מנוס מקיצוצים כואבים נוספים אשר יביאו לפגיעה נוספת וקשה בבירת ישראל ומעמדה ויפגעו קשות בכל תושב ותושב", הוסיף ברקת. בעמוד הפייסבוק שלו הוסיף ברקת: "זה אחד הימים הקשים בחיי, אך לצערי לא נותרה לנו ברירה"

הקיצוץ צפוי לפגוע לא רק בשירות לאזרח, אלא גם באבטחה - למרות הפיגועים הרבים בעיר: במידה והעירייה לא תקבל עד היום (חמישי) התחייבות תקציבית למימון תוספת האבטחה למוסדות החינוך, יבוצע קיצוץ בשעות האבטחה למצב שהיה לפני תחילת גל הטרור בעיר - כך על פי הודעת העירייה.