שעת שינה נוספת, פחות שעות אור (צילום: AP, חדשות)
שעה יותר בלילה | צילום: AP, חדשות

נפרדים סופית מהקיץ: לא משנה אם זה הטלפון הנייד, השעון הדיגיטלי או שעון המחוגים – איך שלא תסובבו את זה, הלילה (ראשון) עברה ישראל לשעון חורף.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בשעה 02:00 לפנות בוקר (בין שבת לראשון) כוונו מחדש השעונים שעה אחת אחורה לשעה 01:00. בכך הסתיימה תקופה של 212 ימים של שעון קיץ. מי שכבר מתגעגע לשקיעות המאוחרות ולימים הארוכים ייאלץ לחכות חמישה חודשים, עד ליום שישי, 27.3.15, אז נחזיר את השעון שעה קדימה.

אחרי בלבולים ושינויים אוטומטיים בחלק מהטלפונים החכמים בשבועות האחרונים, עם המעבר לשעון הקיץ יש לוודא שאזור הזמן במכשירים מוגדר כ"אוטומטי" או "ירושלים".

מואר וחמים יותר בבוקר

בשנתיים האחרונות שעון החורף נכנס לתוקף מאוחר יחסית ממה שהיה נהוג בישראל, בשל השינוי בחוק שהשווה את תקופות השעון בישראל לאלה הנהוגות באירופה. מעתה השמש תחזור לזרוח מוקדם יותר והבוקר יהיה מואר יותר למי שהתרגל לקום לפני שבע בבוקר ולראות שבחוץ עדיין חשוך.

מעבר לשעות מוארות יותר מוקדם בבוקר, גם הטמפרטורה בשעה שבה רובנו יוצאים מהבית תהיה נעימה יותר ממה שהתרגלנו בשבועות האחרונים – כיוון שהאוויר יספיק להתחמם קצת. מנגד, בערב השמש תשקע מוקדם יותר – סביב השעה 17:00. מחר, יום ראשון, תזרח השמש ב-05:53 ותשקע ב-16:57. אנחנו ניאלץ להסתפק ב-11 שעות ו-4 דקות של אור יום בלבד.

אחרי כמה שנות יובש - חורף מושלג? (צילום: רויטרס, חדשות)
השלג יחזור? י-ם בחורף | צילום: רויטרס, חדשות

אז איזה חורף זה יהיה? האמת שממש קשה לנבא. לפני עשרים שנה המודלים של מזג האוויר אפשרו לנבא את מזג האוויר, ואפילו עשו את זה בהצלחה לא מעטה. בשנים האחרונות, לעומת זאת, התחזיות לעונת החורף לא מספיק פוגעות. אין לכך הסבר ברור, אבל זה מספיק כדי להימנע מלספק תחזית ברורה.