במשך שנים צבר עורך הדין אמנון זכרוני חובות כבדים ללקוחותיו, לחבריו ולעובדיו. בחודשים האחרונים פנו מקורביו בעבר ובהווה לחדשות 2 וסיפרו כיצד מתנהל אחד מהפרקליטים המפורסמים והמשפיעים במדינה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

זכרוני הוא עורך דין פורץ דרך. הוא נמנה על מקימי העיתון המיתולוגי "העולם הזה". בעת שהיה יועצו המשפטי של חבר הכנסת לשעבר אורי אבנרי, הוא כונה "הח"כ ה-121". זכרוני גם היה אחד מסרבני המצפון הראשונים בצה"ל, ונודע בזכות שביתת הרעב בה פתח כדי לא להתגייס.

הסרבן הזה הפך עם השנים ליקיר מערכת הביטחון, ליועצו האישי של ראש הממשלה המנוח יצחק רבין לענייני שבויים ונעדרים. הוא עסק בשחרור בני ערובה בלבנון ובמגעים לשחרור הנווט השבוי רון ארד. הוא נמנה עם רשימה מצומצמת של פרקליטים שניתן להם סיווג ביטחוני גבוה ביותר, סיווג המאפשר להם לייצג חשודים בתיקים ביטחוניים רגישים.

זכרוני ייצג בין היתר את מרגל האטום מרדכי וענונו, את המרגל שבתאי קלמנוביץ' ואת נחום מנבר, איש העסקים שהואשם בעבירות ביטחוניות חמורות. גם היום הוא מייצג בתיקים ביטחוניים רגישים עליהם אפילו אסור לדבר.

מתברר כי זכרוני מצוי בקריסה כספית, הנמשכת כבר שנים. החובות לכאורה גרמו לו החובות אליהם נקלע לבצע מעשים חמורים. במשך עשור שכר זכרוני משרד במגדל "טויוטה" בתל אביב. בעלי הנכס תובעים אותו בימים אלה בטענה שהוא חייב להם מאות אלפי שקלים. זכרוני טוען מנגד שאינו חייב אגורה ושהתביעה שקרית.

עובדים במשרדו - "המשכורות לא שולמו כדין"

היו גם סימנים מוקדמים להסתבכות. לפני כמה חודשים תושאל זכרוני ולאחר מכן אף נחקר על קשריו עם אחד מהעבריינים המסוכנים שפעלו בישראל אי פעם - איתן חייא. זכרוני מצא עצמו בפעם הראשונה חשוד בפלילים. מאז הוחלט לסגור את התיק שעמד כנגדו, בו סיפר זכרוני לתדהמת חוקריו כי לווה כ-100 אלף שקלים מהלקוח והחבר איתן חייא.

פעם עבדו במשרדו של זכרוני עורכי דין מכובדים, בהם אביגדור פלדמן, דרור ארד-איילון וחבר הכנסת דב חנין. זהו רק חלק קטן מרשימה ארוכה של אנשים שזכרוני גידל וטיפח. עובדים במשרדו של זכרוני סיפרו בחודשים האחרונים על מציאות בלתי אפשרית במשרד עורכי הדין. לטענתם, זכרוני לא שילם את המשכורות באופן סדיר, ולא הפריש כספים שיועדו לביטוחי מנהלים. לטענת אחת העובדות, אשתו של זכרוני היא שמנהלת את המשרד וכל סכומי הכסף עוברים אליה. "כל משכורת היא סיפור ובכל פעם יש אירוע אחר. אתה חרד ומת לדעת מה יקרה בחודש הבא", אומר מתמחה שעבד במשרדו של עורך הדין.

בחודשים האחרונים הצטברו נגד זכרוני תלונות בלשכת עורכי הדין שהחליטה להגיש נגדו קובלנה משמעתית חריפה. הסיפור החמור מכולם מתייחס לחשד לשימוש בכספי לקוחות. רשיד זיאדני פנה לחדשות 2 כשהוא מצויד במסמכים ובהקלטות רבות. הוא היה לקוח של זכרוני שהתבקש לפני כשנה וחצי להלוות לו 200 אלף שקלים. זיאדני הפקיד את הכסף בחשבונה של מירי זכרוני, אשתו של עורך הדין, ועד ליום זה, למרות בקשות חוזרות ונשנות, לא קיבל חזרה את כספו.

זיאדני מספר כי ביקש מזכרוני שיחזיר לו את כספו לאחר שישה חודשים. לטענתו עורך הדין התחמק באופן שיטתי לאורך תקופה ארוכה. מתברר כי הסתבכותו הכספית של זכרוני היא סוד ידוע, לפחות בקרב חבריו הקרובים. אחד מחבריו אמר כי "זכרוני נקלע למצב של איומים וסחיטות".

כל ניסיון לברר מה הביא את זכרוני להסתבכות הזו כשל. בניסיונות להתחקות אחר מצבו הכספי האמיתי, התברר למרבה התדהמה כי זכרוני, שעל פי הטענות פגע בעובדים חלשים, בלקוחות ויצא למסע התרמה בפני חבריו הקרובים, הוא למעשה בעליה של דירת יוקרה באחד הבניינים המפוארים שבתל אביב, הכולל בריכה, חדר כושר, שוער ודמי ניהול של אלפי שקלים בחודש. זכרוני גם נוהג במכונית יוקרה.

תגובתו של זכרוני לדברים: "אכן נקלעתי למצוקה כספית בשל ניהול בעייתי של משרדי. אני אדם פרטי ואיני רואה כל חשיבות ציבורית בכתבה על מצבי הכלכלי. שילמתי לעובדיי את כל משכורותיהם כחוק. מעולם לא השתמשתי בכספי נאמנות של לקוחות. לגבי איתן חייא, לקחתי ממנו הלוואה והשבתי את הכסף במלואו. לא לקחתי כסף מאף אחד בניגוד לחוק. לגבי ראשיד, לא אני ביקשתי ממנו כסף, אלא מזכירתי ואשתי, אך איני מתכחש לחוב. לגבי החוב לכאורה לבעלי הבית של משרדי הקודם, הדברים אינם נכונים והעניין נמצא בהליך גישור.