במשך 15 שנה עבד עזרא עזרא (41) מאשקלון כמסגר בחברת החשמל בתחנות שונות. בחודש האחרון הוא פוטר במסגרת הפסקת עבודתם של 630 עובדי פרויקטים. דירתו של עזרא, 30 מ"ר באשקלון, במצב גרוע ואשתו לקתה בחרדה כתוצאה מירי הרקטות במבצע "צוק איתן". בצעד של ייאוש בנה עזרא ביום ראשון סוכה מול בניין הנהלת חברת החשמל בתל אביב, כמחאה על סיום עבודתו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ילדיו של עזרא לא הולכים לגן, זאת מאחר ואין באפשרותו לשלם עבור המוסד החינוכי בשל ההידרדרות במצבו הכלכלי. על סוכת המחאה שהקים רוססה הכתובת "15 שנה עבדנו נאמנה - ומה התמורה? פיטורים?".

במבנה האירעי יושבים רעייתו ושלושת ילדיו - ומחכים לנס. השלטים שמחכים באזור התעשייתי בתל אביב שעליהם נכתב "כאן מפגין עובד חברת חשמל לאחר 15 שנות עבודה", גוררים תשומת לב רבה, מצד העוברים ושבים שמסייעים.

סוכת המחאה מול בניין החברה
סוכת המחאה מול בניין החברה | צילום:

עובדת סוציאלית של חברת החשמל ניגשת אליו מספר פעמים ביום והוא אף מקבל מזון, אך כל מה שהוא רוצה זה את עבודתו בחזרה. "אמרו לי שאבוא לעבוד עוד שלושה חודשים ואז אפוטר, אבל אני רוצה קביעות", הוא מספר בייאוש לחדשות 2 Online. "אנחנו ישנים כאן בקור, לילדה כבר התנפחה העין ואני פשוט מיואש, אני גם לא יכול להתחייב לשלם לגנים. שמתי מזרון וכמה שמיכות וככה אנחנו ישנים".

"קטעו לי את החיים"

פקח של עיריית תל אביב נתן לעזרא צו פינוי למבנה האירעי שהקים על המדרכה, ליד מכוניות ומול בניין ההנהלה, שאותו הוא ייאלץ בקרוב לפרק. "אני הולך להישאר ברחוב כי אין לי משהו אחר לעשות, אני לא יודע עדיין מה יקרה עם הילדים".

בינתיים, בני המשפחה מנסים להסתדר. שלושת ילדיו של עזרא (שנה וחצי, 3 ו-4) מתקלחים בבית של אישה טובה שעברה במקום. "הם קטעו לי את החיים, את הפרנסה ואין לי כלום", הוא מסכם.

אשתו: "יודעת שזה מסכן אותנו"

אשתו של עזרא, נטלי (32), ירדה במשקלה במהלך מבצע "צוק איתן" והיא עדיין מטופלת בשל כאבים ברגליים. "אני עדיין בחרדה", היא אומרת. "אני יודעת שלישון בסוכה הזאת מסכן את כולנו בגלל מחלות ובגלל הקור אבל אין לנו מה לעשות. אם יפנו אותו נישן באוהל שיש לנו - אין לנו מקום אחר ללכת אליו".

עזרא במהלך עבודתו
עזרא במהלך עבודתו | צילום:

"זו בושה שחברה גדולה ומכובדת כזו מפטרת עובד כל כך טוב ומשאירה אותו במצב הזה בשנים הכי יפות שלו כשהוא עם אישה וילדים שאין לו איך לפרנס אותם".

מחברת החשמל נמסר בתגובה: "החברה מלווה בימים האחרונים את משפחת עזרא. עובדת סוציאלית של החברה ונציגת חטיבת משאבי אנוש המכירות ומלוות את המשפחה נמצאות בקשר רציף עם המשפחה והעובדת הסוציאלית אף פוקדת את המאהל במהלך היום. מדובר במקרה סוציאלי קשה המוכר מזה זמן רב בחברה ונעשו מאמצים רבים לדחות את הפיטורים.

בנוסף צוין כי "חברת החשמל נאלצה להיפרד בחודשים האחרונים מכ-450 עובדי פרוייקטים ותיפרד מעוד כ 150 במהלך חודש ינואר 2015 , ביניהם מספר לא מבוטל של מקרים סוציאליים והומניים קשים. העובדים הועסקו מלכתחילה בחוזה לפרויקט תוך ידיעה שתקופת ההעסקה לא תעלה על עשר שנים למועסקים עד לשנת 2004 ולחמש שנים למועסקים מ 2005. בשל מצבה הפיננסי הקשה של החברה הוחלט על הקפאת כל הקביעויות בחברה ובכללן גם את הקביעויות ההומניות .

בתגובת החברה נמסר גם כי "על מנת להמשיך העסקה של מספר עובדים בפרויקט הפחתת הפליטות בחדרה ובאשקלון אשר אמור להסתיים ב 2017 , נכון להיום, אושרה ההעסקה ע"י בית הדין לעבודה רק עד לחודש ינואר 2015, כולל עזרא עזרא, אך למרות זאת העובד החליט לשבות ועל כך אנו מצרים. הצענו לעובד לחזור לעבודה ועד חודש ינואר קיימת אפשרות שימצא פתרון".

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "על פי נהלי העירייה, הצבת אוהל מחאה במרחב הציבורי מחייבת הגשת בקשה מראש. מאחר והסוכה הוצבה ללא היתר במרחב הציבורי, ניתן צו לפינויה".

לפניות לכתב: MatanH@ch2news.tv